Ο Δήμος Ελασσόνας «θερμοκοιτίδα» για την Κοινωνία των Πολιτών

 Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε , την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Γάτσα και εκπροσώπων του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»( Ομοσπονδία των Συλλόγων του Δήμου Ελασσόνας ,αλλά και των Αποδήμων) και του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επ. Ελασσόνας(ΔΙ.Κ.Ε.ΕΛ), στο πλαίσιο της συστηματικής συνεργασίας του Δημοτικής Αρχής με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της περιοχής, πρακτική που έχει μόνο θετικά αποτελέσματα.

Στη συνάντηση αυτή με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα συμμετείχαν οι κ.κ. Κώστας Σκριάπας-Πρόεδρος και Κώστας Φουρκιώτης –Αντιπρόεδρος από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και η κ. Ελένη Μπλιούμη –Πρόεδρος και ο κ. Βασ. Ζαρζώνης, Μέλος του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων Ελασσόνας, σε μια ουσιαστική συζήτηση, στην οποία αναλύθηκαν οι τομείς στους οποίους οι δύο Φορείς μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν με τον Δήμο Ελασσόνας , προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ,προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Ο σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν ο προγραμματισμός συγκεκριμένων δράσεων, που αφορούν την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της ιστορικής μας μνήμης , αλλά και της ανάδειξης ενός μαγικού προορισμού για εναλλακτικό τουρισμό, για πολιτισμό και μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι οι δύο Φορείς, που έχουν έδρα την Ελασσόνα, έχουν έντονη δραστηριότητα και αποτελούν παράδειγμα καλών πρακτικών για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, όχι μόνο σε εθνικό ,αλλά και ευρωπαϊκό, επίπεδο.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμος Ελασσόνας , αναγνωρίζει τη συμβολή όλων των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Σύλλογοι, Σωματεία, ΚοινΣεπ, συλλογικότητες κ.ά.), στην πρόοδο και αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής ,θεωρώντας τις Οργανώσεις αυτές και φυσικά το θαυμάσιο ανθρώπινο δυναμικό που τις απαρτίζει, ως έναν σημαντικό κοινωνικό πυλώνα, που μπορεί να συμβάλει και το αποδεικνύει, στην υλοποίηση πρωτοβουλιών εξωστρέφειας σε θέματα πολιτισμού ,περιβάλλοντος ,κοινωνικής αλληλεγγύης, επιστημών, τεχνών , κοινωνικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Δήμος Ελασσόνας «θερμοκοιτίδα» για την Κοινωνία των Πολιτών

Στη συνάντηση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Γάτσα με εκπροσώπους του Δικτύου «Περραιβία» και του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επ. Ελασσόνας(ΔΙ.Κ.Ε.ΕΛ), εκφράστηκε εκ μέρους του Δήμου η εκτίμηση και ο σεβασμός, για το έργο που επιτελείται από τους δύο Φορείς και εκφράστηκε η βούληση της περαιτέρω συνεργασίας στη διεκδίκηση πόρων ,που αφορούν την Κοινωνία των Πολιτών , σε εθνικό ,αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο, τη συνέργεια σε διοργανώσεις στο άμεσο μέλλον , με σκοπό την επιτυχία τους ,αλλά και την προβολή τους εντός και εκτός Ελλάδος, προκειμένου να αναδειχθεί ο τεράστιος πολιτιστικός ,θρησκευτικός , περιβαλλοντικός και πνευματικός πλούτος της περιοχής Ελασσόνας.

Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Σκριάπας και ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Φουρκιώτης του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» επεσήμαναν τις ειλικρινείς πρωτοβουλίες του Δήμου Ελασσόνας για τη στήριξη, όλων ανεξαίρετα, των εθελοντικών Φορέων της περιοχής, χωρίς καμία διάκριση, αλλά και για τη δημιουργία και -ιδιαίτερα παραγωγική- λειτουργία του πρωτοπόρου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Ελασσόνας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους Φορείς, του νέου Κέντρου Προβολής της Τοπικής Ιστορίας, της νέας Βιβλιοθήκης κ.ά. , που όλα μαζί αποτελούν μια πολύτιμη «θερμοκοιτίδα» φιλόξενων χώρων για την Κοινωνία των Πολιτών, με σκοπό την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, την παραγωγή γνώσης ,την αναπτυξιακή εκπαίδευση της κοινωνίας σε σύγχρονα θέματα, τη Νέα Γενιά, την ανάπτυξη των Γραμμάτων και των Τεχνών κ.ά., χώροι οι οποίοι είναι στη διάθεση όλης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής για να αναπτύξουν τις πολυποίκιλες δράσεις τους, στις οποίες ο Δήμος στέκεται ,πάντα, αρωγός.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.