Παναγιώτης Νταής για τη «Χάρτα Διαφορετικότητας» στις επιχειρήσεις της Λάρισας

 Στην εκδήλωση με θέμα «Διαφορετικότητα και Ένταξη: Χάρτα διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις», που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist, συμμετείχε ως ομιλητής, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Παναγιώτης Νταής.

Ξεκινώντας την ομιλία του, συνεχάρη τις επιχειρήσεις της Λάρισας, οι οποίες υπέγραψαν την «ΧΑΡΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» όπως υλοποιείται από το ΚΕΑΝ, καθώς και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΝ κ. Σταύρο Μηλιώνη.

Στη συνέχει τόνισε, ότι είναι τεράστιας σημασίας για το ελληνικό επιχειρείν, η ενσωμάτωση του ανθρώπινου δυναμικού χωρίς διακρίσεις στη βάση του φύλλου, της εθνικής καταγωγής, του θρησκεύματος, του χρώματος, του σεξουαλικού προσανατολισμού, των ΑμΕΑ, καθώς και άλλων χαρακτηριστικών, δηλαδή των ίσων ευκαιριών. Βασική επιδίωξη μας είναι ο σεβασμός των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως αυτά απορρέουν από τις αρχές της Δημοκρατίας.

Η εφαρμογή της «ΧΑΡΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», δεν στηρίζεται σε νόμο, είναι μια κίνηση δέσμευσης των επιχειρήσεων για να μπορέσει να εφαρμοστεί -όχι τυπικά- και στο σύνολο της χρειάζεται πολιτική βούληση και δράσεις».

Κλείνοντας ο Π. Νταής τόνισε ότι «βασική παράμετρος για την υλοποίηση όλων αυτών, είναι η λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη στήριξη και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Δυστυχώς από την παρούσα κυβέρνηση δεν έχουμε τέτοια εικόνα».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.