Θωμάς Παπαλιάγκας: «Είναι η ώρα που μπορούμε να αφήσουμε στο παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα, πολιτικές και πολιτικά πρόσωπα που απογοήτευσαν»,

 «Είναι η ώρα που μπορούμε να αφήσουμε στο παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα, πολιτικές και πολιτικά πρόσωπα που απογοήτευσαν», σημειώνει σε δήλωσή του, με αφορμή την επίσημη προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Παπαλιάγκας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Η ώρα του λαού, η ώρα της συνειδητής αλλαγής

Η ανακοίνωση των εκλογών από τον απερχόμενο Πρωθυπουργό είναι ταυτόχρονα η ώρα της μεγάλης ευκαιρίας και της μεγάλης ευθύνης για τον λαό μας.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου τόσο άδικα χάθηκαν τόσες δεκάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, αποτυπώνει την εικόνα της πολιτικής κατάστασης σήμερα. Όπως την αποτύπωσαν οι τραγωδίες στο Μάτι και στην Μάνδρα. Στην Αρχαία Ολυμπία το 2007, στη βόρεια Εύβοια πέρυσι και σε άλλες περιπτώσεις αντίστοιχων καταστροφών.

Αυτή όμως είναι η Ελλάδα που θέλουμε;

Είναι η ώρα να αφήσουμε στο παρελθόν, οριστικά και αμετάκλητα, πολιτικές και πολιτικά πρόσωπα που απογοήτευσαν, προκάλεσαν, τραυμάτισαν τους θεσμούς και τη χώρα.

Είναι η ώρα που δίνεται σε όλους μας η ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στο πολιτικό μας σύστημα.

Να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την αλλαγή Κυβέρνησης, την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του κράτους.

Αλλαγή, για να νιώσουμε ασφαλείς σε μία Δημοκρατία που λειτουργεί.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον κ. Τσίπρα, έγινε μέρος του προβλήματος της χώρας.

Απέτυχε και μαζί του κατέρρευσε και η αλαζονεία της αυτοδυναμίας.

Δημοκρατία ή Αυθαιρεσία;

Θα δώσουμε πάλι τη δυνατότητα σε ένα κόμμα να κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτο, ή θα διεκδικήσουμε τον έλεγχο της εξουσίας μέσα από συνεργασίες κομμάτων;

Θα δημιουργήσουμε επιτέλους μία Δημοκρατία για τους πολλούς και όχι για τους λίγους; Όποιοι είναι ικανοποιημένοι με τη σημερινή κατάσταση μπορούν να ψηφίσουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιοι θέλουν Δημοκρατία που λειτουργεί για τους πολλούς και εμπνέει εμπιστοσύνη μέσα από σοβαρή κυβερνητική συνεργασία, θα στηρίξουν τώρα το ΠΑΣΟΚ, ώστε να γίνει όχι απλώς ρυθμιστής αλλά ο πρωταγωνιστής και εγγυητής της επόμενης μέρας.

Άλλωστε το γεγονός ότι το κύριο ερώτημα που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο τους τελευταίους μήνες είναι ποιον θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ για να συγκυβερνήσει δείχνει ξεκάθαρα από ποιον περιμένουν όλοι την λύση στο πρόβλημα της χώρας.

Και τελικά ποιος είναι ο πρωταγωνιστής των εκλογών αυτών!

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.