Τη Δευτέρα στο Αλκαζάρ ο τελικός ποδοσφαίρου Λυκείων ν. Λάρισας – Στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συνδιοργανώνει με την ΠΑΕ ΑΕΛ και το ΕΑΚΛ, τον τελικό του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων του νομού.

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της ΠΑΕ ΑΕΛ, που υλοποιείται από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στα σχολεία της ΔΔΕ Λάρισας, με τίτλο «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής».

Διευρύνοντας εν προκειμένω τον ορίζοντα του προγράμματος και υπό τον τίτλο «Fair Play στο σχολείο μου – Fair Play στον αγώνα», στόχος και φιλοδοξία των συνδιοργανωτών είναι να προάγονται πρωτίστως στα σχολικά πρωταθλήματα αλλά και σε όλες τις σχολικές δράσεις, οι αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της δημοκρατικής συνύπαρξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης και της αποφυγής βίαιης συμπεριφοράς κατά την διαδικασία επίλυσης κάθε είδους αντιπαλότητας.

Αυτό επιτάσσει το φίλαθλο πνεύμα και αυτό συστρατεύει τους συνδιοργανωτές ΔΔΕ Λάρισας και ΠΑΕ ΑΕΛ, με την συνδρομή του ΕΑΚΛ, στην κοινή αυτή προσπάθεια, ώστε μαζί με τους μαθητές η διεξαγωγή του τελικού μεταξύ των ομάδων 7ου ΕΠΑΛ-5ου ΓΕΛ και του να αποτελέσει γιορτή του αθλητικού πνεύματος και του fair play.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 06/03/23 και ώρα 10:00 στο ιστορικό στάδιο Αλκαζάρ, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο και ευρύτερα ο αθλητισμός, μπορούν και στις μέρες μας να συμβάλλουν στην ποιότητα της παιδείας και να αποτελέσουν αφετηρία εμπέδωσης στους νέους, του κυρίαρχου νοήματος του «ευ αγωνίζεσθαι»!

Καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους με την βεβαιότητα ότι απ’ αυτόν τον τελικό, ανεξαρτήτως νικητή και ηττημένου, μεγάλη κερδισμένη θα είναι η Λάρισα και μαζί της, η πρόοδος των μαθητών, των αθλητών, των εκπαιδευτικών, των παραγόντων και του ποδοσφαίρου της.

Ο τελικός, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Πέμπτη 02/03 αλλά αναβλήθηκε λόγω του εθνικού πένθους, θα είναι ταπεινά αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που μας συγκλόνισε όλους.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.