Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας: "Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή"

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας απευθύνει κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία, στους Αγροτικούς Συλλόγους, στον Εμπορικό Σύλλογο, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στους συλλόγους γονέων και τους μαθητές να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 8 Μάρτη.Να μετατρέψουν την οργή και τη θλίψη που κυριαρχεί σε αγώνα και φωνή! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα. Να πλημμυρίσει η Κεντρική Πλατεία της πόλης όπως έγινε και το Σάββατο.

  Ό,τι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα.

  Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και στις πλημμύρες, στον σεισμό που έγινε στην περιοχή μας πριν δυο χρόνια και οι οικογένειες μένουν ακόμη στα κοντέινερ. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί  το κέρδος.

                               Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας                

  Η σχέση κόστος - όφελος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κάθε εργασιακό χώρο είναι η πραγματική αιτία κάθε εγκλήματος που συντελείται σε όλους τους χώρους δουλειάς! Είναι η αιτία για το ατύχημα των Τεμπών, ο λόγος που οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια.

  Όλα θυσιάζονται στον βωμό των κερδών! Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι αποτελούν την καύσιμη ύλη των κερδών τους, με τη ζωή μας αναλώσιμη.

   Η ίδια κατάσταση υπάρχει στο σύνολο των Μεταφορών, στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ, στο μετρό, στο τραμ, στην ακτοπλοΐα, στα αεροδρόμια, παντού! Αυτό καταγγέλλουν εδώ και χρόνια τα συνδικάτα σε αυτούς τους κλάδους. Τώρα πρέπει να εισακουστούν, τώρα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα.

Κυβερνήσεις - «Ηellenic Τrain» - ΟΣΕ είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι!

  Η ταχύτητα να καταγραφεί το έγκλημα ως "ανθρώπινο λάθος" είχε στόχο να σβήσει τις πραγματικές αιτίες, τους πραγματικούς ενόχους. Ο εργαζόμενος λαός ,οι μαθητές και οι φοιτητές, τα Συνδικάτα στο σιδηρόδρομο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,οι μαζικοί φορείς, όλες αυτές τις μέρες έχουν φέρει στο προσκήνιο την πραγματική διάσταση στο έγκλημα των Τεμπών. Δεν πέρασε "η σιωπή" που προσπάθησαν να επιβάλουν η κυβέρνηση και όσοι έτρεξαν να πουν την πρώτη ημέρα ότι "δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες".

  Επιχειρούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την υποχρηματοδότηση, την "απελευθέρωση" και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

  Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που αδιαφόρησαν μπροστά στις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των δρομολογίων και στο σιδηροδρομικό έργο, τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και λίγες μέρες πριν το δολοφονικό έγκλημα.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Όλοι εμείς, οι απλοί άνθρωποι που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο τρένο, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.

Ø  Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές Μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ø  Παλεύουμε για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα.

Ø  Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις Μεταφορές.

Ø  Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 12.00 στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.