15 τόνοι ρουχισμού έχουν ήδη ανακυκλωθεί στο Δήμο Ελασσόνας

 Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα που καταγράφονται τους τελευταίους έξι μήνες στο Δήμο Ελασσόνας σχετικά με την ανακύκλωση ρουχισμού, ένα πρόγραμμα που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων «αγκάλιασαν» από τις πρώτες εβδομάδες οι κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας, στηρίζοντας έμπρακτα τη νέα  δράση που πρωτίστως επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των δημοτών και τη δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης.

΄Ηδη έχουν συλλεγεί 15 τόνοι ρουχισμού από τους 28 κάδους που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Ελασσόνας και της Τσαριτσάνης.

«Ο δήμος μας αλλάζει καθημερινά, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και όχι με λόγια. Ανοίγουμε το δρόμο, για να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής μας. Οι συμπολίτες μας απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και στο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση της ποσότητας οικιακών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.

Επόμενος στόχος του προγράμματος είναι να τοποθετηθούν σύντομα περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και σε άλλες κοινότητες του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημότες μπορούν εύκολα να ανακυκλώσουν:

  • Καθαρά Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
  • Ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
  • Λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κλπ)
  • Αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κλπ)

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.