ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας: Δύο χρόνια μετά, τα ψέματα συνεχίζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους σεισμόπληκτους της Ποταμιάς

 Συνεχίζονται δύο ολόκληρα χρόνια μετά τον σεισμό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα ψέμματα για τα σεισμόπληκτα χωριά της Ποταμιάς.

250 συνάνθρωποι μας συνεχίζουν να ζουν μέσα σε οικίσκους στο Μεσοχώρι, στο Αμούρι, στο Δαμάσι, στο Βλαχογιάννι, στο Πραιτώρι, στη Μαγούλα.

Το κόστος που είχε προβλεφθεί για την ανακατασκευή των σπιτιών και έπρεπε να έχει αναπροσαρμοστει εδώ και καιρό δεν έχει επανεκτιμηθει.

Αυτό σημαίνει πως με 800 ευρώ το τετραγωνικό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κατασκευαστεί νέο σπίτι. Ούτε ένας κάτοικος στο Δαμάσι, το Μεσοχωρι και τα υπόλοιπα σεισμόπληκτα χωριά δεν μπήκε σε καινούργια κατοικία.

Οι άνθρωποι στο Δαμάσι έχουν πάρει μόνο τα χρήματα της 1ης δόσης της ενίσχυσης, με τα οποία ούτε άδεια δε μπορούν να βγάλουν. Μέχρι και το ιατρείο τους είναι ακόμα σε κοντέινερ.

Η έγκριση δανείων και η ανοικοδόμηση για τα εγκεκριμένα δάνεια καθυστερούν απελπιστικα αφού στο Δήμο Ελασσόνας έχουν εκδοθεί μόλις 25 νέες οικοδομικές άδειες που έχουν σχέση με τον σεισμό, αριθμός πολύ μικρός ενώ οι αιτήσεις ειναι υπερπολλαπλασιες.

Για τον οικιακό εξοπλισμό δόθηκε μόνο το 50% στους πληγέντες. Ο Δήμος Ελασσόνας έχει λάβει μόνο 300.000 ευρώ για την απόσυρση των μπαζών των κατεστραμμένων σπιτιών και εκκρεμεί χωρίς καμία δικαιολογία το υπόλοιπο ποσό που πρέπει να καταβάλει το υπουργείο εσωτερικών για να συλλέξει και να αποσύρει τα μπάζα.

Σημειωτέον ότι για τον σεισμό της Σάμου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα σεισμόπληκτα, την ώρα που σεισμός έγινε 6 μήνες πριν από το σεισμό της Ελασσόνας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Η κατάρρευση του επιτελικού κράτους είναι ολοφάνερη.

Η νέα προοδευτική κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται για την αποκατάσταση των προαναφερόμενων αδικιών προς τους σεισμοπαθείς, την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την στήριξη της κοινωνίας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.