Πέτρος Τσακνάκης: ” Επιτέλους ως εδώ!!! Η κτηνοτροφία αργοπεθαίνει…”

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανακόλουθη στις υποσχέσεις της  και ειδικότερα στον κόσμο της παραγωγής και στον πρωτογενή τομέα. Παρά την αρχική δήλωση του λαλίστατου Υπουργού κ. Γεωργιάδη πως τα αμνοερίφια δεν θα μπουν στο καλάθι του Πάσχα, την τελευταία στιγμή, στο παρά πέντε και παρά την αντίθεση κτηνοτροφικών συλλόγων και κρεοπωλών τα προεκλογικά τερτίπια  της κυβέρνησης  δεν διστάζουν να αφανίσουν ολόκληρους κλάδους. Έχουν ορίσει ανώτατη τιμή στο αρνί και το κατσίκι ενώ δεν έχουν την τόλμη να βάλουν  πλαφόν στις τιμές εφοδίων, καυσίμων και της ενέργειας. Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος των κρεοπωλών Λάρισας:  «Όταν μπει το αρνί στο “Καλάθι του Πάσχα” θεωρώ ότι εκεί δε θα μιλάμε για το αρνάκι γάλακτος. Εκεί, δεν μπορείς να συρρικνώσεις τιμή, αλλά θα παίξεις μόνο με την ποιότητα.» 

Για τους λόγους αυτούς οφείλουν άμεσα να απαντήσουν η κυβέρνηση και οι βουλευτές τις Νέας Δημοκρατίας, που εκπροσωπούν το λαό, αν θέλουν πραγματικά να μειωθούν οι τιμές: 

Ø  Γιατί  δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα ώστε να μειωθούν οι τιμές στους καταναλωτές;

Ø  Γιατί δεν καθορίζουν ανώτατη  τιμή στα εφόδια, καύσιμα και στην ενέργεια  ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής;

Ø  Ποιοι είναι αυτοί τελικά που καθορίζουν αποφάσεις και εγκυκλίους όταν οι αντίστοιχοι παραγωγικοί κλάδοι είναι αντίθετοι και δημόσια εκφράζουν τις ενστάσεις τους; 

Δυστυχώς όλοι πλέον γνωρίζουν και καταλαβαίνουν, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να ωραιοποιούν την κατάσταση, πως  η κοινωνία στενάζει και θα είναι αμείλικτη πολύ σύντομα. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.