Μπίζιου: Ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα Λογιστών -Φοροτεχνικών

 «Λύση στο θέμα της διεκπεραίωσης λογιστικών και φορολογικών εργασιών επιχειρήσεων και πολιτών σε περίπτωση αδυναμίας του λογιστή φοροτεχνικού έδωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τροπολογία που ενσωματώνεται στον ν. 5042/2023 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 10ης Απριλίου 2023».  Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την ψήφιση της σχετικής διάταξης από την ολομέλεια της Βουλής λίγες μόλις ημέρες πριν το Πάσχα.

«Με την ψηφισθείσα διάταξη ρυθμίζεται η δυνατότητα παράτασης των προθεσμιών υποβολής φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων και καταστάσεων λόγω ασθένειας, τοκετού ή θανάτου του λογιστή και φοροτεχνικού και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Λάρισας (Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. Λάρισας).

Προ μηνών, με αναφορά μου στους αρμόδιους Υπουργούς, είχα αναδείξει το ζήτημα αυτό και σε συνάντησή μου με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΦΕΕΛ είχα δεσμευτεί για την προώθηση του αιτήματός τους. Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ικανοποιημένη που όλοι μαζί μέσα από ουσιαστικό διάλογο και πνεύμα συνεργασίας δώσαμε λύση στο πρόβλημα που απασχολούσε των κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την τελευταία στιγμή της θητείας της αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες των επαγγελματιών και εργάζεται για την βέλτιστη ικανοποίηση των αιτημάτων τους», κατέληξε η Λαρισαία βουλευτής.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.