Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή τα προγράμματα κατάρτισης από τον Δήμο Ελασσόνας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου στην Ελασσόνα τα δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Γαλακτοκομία-Τυροκομία» και  «Αγροδιατροφική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα», που αποτελούν μία συνεργασία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Η εναρκτήρια εκδήλωση και η υποδοχή των 40 ωφελουμένων θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο ΚΔΒΜ του Δήμου Ελασσόνας από το Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και τους επιστημονικούς υπευθύνους των προγραμμάτων. Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία παρέχονται με χρηματοδότηση από το Δήμο Ελασσόνας, και οι ωφελούμενοι προέκυψαν βάσει μοριοδότησης των αιτήσεων με κοινωνικά κριτήρια.

Τα νέα αυτά καινοτόμα προγράμματα που αλλάζουν τα εκπαιδευτικά δεδομένα της περιοχής, έχουν αναπτυχθεί για να παρέχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για μία επιτυχημένη δραστηριοποίηση στη γαλακτοπαραγωγική βιομηχανία και σε συναφείς τομείς, διατηρώντας παράλληλα την αγροδιατροφική κληρονομιά της περιοχής.

Το εναρκτήριο μάθημα θα κάνουν οι επιστημονικά υπεύθυνοι των δύο προγραμμάτων, καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ. Αθανάσιος Μανούρας και Ελένη Μαλισσιόβα και θα περιλαμβάνει εισαγωγικές κατευθυντήριες πληροφορίες, αναφορικά με το περιεχόμενο, τους σκοπούς και τους στόχους των μαθημάτων, καθώς και τη διαδικασία κατάρτισης, η οποία θα είναι μεικτή, και θα διεξάγεται διαδικτυακά και διά ζώσης, με την επιπλέον, δυνατότητα της ασύγχρονης παρακολούθησης.

«Θέλω να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για την έναρξη αυτών των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία αποτελούν μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αγροκτηνοτροφικού μας τομέα», δήλωσε ο Δήμαρχος  Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν στον κλάδο της γαλακτοκομίας, διατηρώντας παράλληλα την αγροδιατροφική μας κληρονομιά και προωθώντας την επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε ότι τα προγράμματα αυτά θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα και την περιοχή στο σύνολό της».

Οι πρώτοι/ες 40 υποψήφιοι/ες έχουν επιλεγεί με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας και θα διαχωριστούν ισομερώς μεταξύ των δύο προγραμμάτων, με 20 εκπαιδευομένους/ες σε κάθε τμήμα κατάρτισης. Ωστόσο, ο Δήμος Ελασσόνας ενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο/η να υποβάλει αίτηση για μελλοντικούς κύκλους επιμόρφωσης, καθώς τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι προσβάσιμα σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευομένων.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από τον Δήμο Ελασσόνας και αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο θα παρέχει εξειδικευμένες επιστημονικές και εμπειρικές γνώσεις και καθοδήγηση καθ' όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής της διδακτικής διαδικασίας. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αναμένουν ότι θα λάβουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση από έμπειρους εκπαιδευτές/τριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δεσμεύονται για την επιτυχία τους.

Η έναρξη αυτών των δύο νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για τον Δήμο Ελασσόνας και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση για την τοπική ανάπτυξη και την εξέλιξη του πρωτοπαραγωγικού, αλλά και του δευτερογενή τομέα της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των προγραμμάτων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας και του ΚΔΒΜ Ελασσόνας ή επικοινωνήστε με το ΚΔΒΜ του Δήμου Ελασσόνας στο τηλέφωνο 2493493615.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.