Παναγιώτης Νταής: Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό

 Στην δοξολογία που τελέστηκε στο ναίδριο της Ζωοδόχου Πηγής στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτης Νταής χθες που ο φερώνυμος ναός πανηγύριζε. Αμέσως μετά ο κ. Νταής συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για άμεση κατάργηση του νόμου που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Μάλιστα ο κ. Νταής δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τη θέση του Συλλόγου εργαζομένων, όλων των ΔΕΥΑ της χώρας, που ζητούν τη δέσμευση των πολιτικών κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών για την αταλάντευτη παραμονή του νερού στη δημόσια σφαίρα. 

 Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ακόμα μιλώντας με τους εργαζόμενους ότι στο θέμα αυτό δε χωρούν «μισόλογα» καθώς το θέμα αφορά ένα κοινωνικό αγαθό ύψιστης σημασίας «με το οποίο δε μπορεί να παίζει κανείς, πόσο μάλλον για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων λίγων» όπως είπε χαρακτηριστικά. 

 Δεσμεύτηκε δε πως μετά τις εκλογές και στη βάση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, το θέμα αυτό θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των νομοθετικών παρεμβάσεων, αφού με τον τρόπο αυτό θα δικαιωθούν οι αγώνες των εργαζομένων, αλλά και θα διασφαλιστεί η ποιότητα και η επάρκεια του νερού για όλους. 

 Ο κ. Νταής κατέληξε σημειώνοντας πως ακριβώς αυτοί οι αγώνες των εργαζομένων ήταν που άλλαξαν τις πολιτικές ισορροπίες και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.