Ανοιχτή δημοπρασία για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Βερδικούσιας

Ανοιχτή δημοπρασία για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Βερδικούσιας  διενεργεί ο Δήμος Ελασσόνας την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Ελασσόνας, σύμφωνα με τους όρους που καθόρισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Η δημοπρασία αφορά δημοτικό ακίνητο το οποίο διατίθεται με κατώτατο όριο προσφοράς το ποσό των 600,00 € για κάθε μισθωτικό έτος. Το μίσθωμα θα παραμείνει σταθερό καθόλη τη διάρκεια της μίσθωσης, η διάρκεια της οποίας ορίζεται σε 15 έτη, αποκλειστικά για τουριστική εκμετάλλευση και με τον όρο ο πλειοδότης να αναλάβει τις δαπάνες ανακαίνισης του ξενώνα με ενδεικτικό προϋπολογισμό το ποσό των 88.500,00 ευρώ, όπως ειδικότερα προβλέπεται στην σχετική διακήρυξη.

Ο Δημοτικός Ξενώνας Βερδικούσιας έχει συνολικό εμβαδόν 453,73 μ2, διαθέτει εννέα (9) δωμάτια και κατάστημα (μπαρ), είναι επιπλωμένο και θερμαινόμενο με καλοριφέρ και βρίσκεται σε οικόπεδο 1.680,47 τ.μ. εντός των ορίων του οικισμού της Κοινότητας Βερδικούσιας σε υψόμετρο 850 μ.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εκμισθωθεί ο ξενώνας για τουριστική εκμετάλλευση εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος δήλωσε: «Η δημοτική αρχή υλοποιεί τον σχεδιασμό της για πλήρη αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων με μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων και την κατ’ επέκταση τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ο δημοτικός ξενώνας θα εκμισθωθεί με χαμηλό μίσθωμα με τον όρο της ανακαίνισης και αξιοποίησής του για τουριστική εκμετάλλευση. Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είναι ήδη σημαντικό και η εκμίσθωση του ξενώνα θα έρθει να προστεθεί στο ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Βερδικούσιας, μετά το νέο δρόμο προς τη Μαμαλή που υλοποιήσαμε, τον οδοφωτισμό που αναβαθμίσαμε και την ανάπλαση της εισόδου του οικισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τους όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στη δημοπρασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ελασσόνας καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα 2493350243 και 2493350244 ή στην ιστοσελίδα του δήμου www.dimoselassonas.gr στην ενότητα «Ενημέρωση» στην υποενότητα «Προκηρύξεις-Διακηρύξεις» αλλά και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Ελασσόνας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.