Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας: «Εκτός τα περισσότερα προϊόντα της περιοχής»

Σε ανακοίνωσή τους, οι αγροκτηνοτροφικοί σύλλογοι επ. Ελασσόνας, αναφέρουν τα εξής:

«Με τις σημερινές εξαγγελίες των ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ για τις αποζημιώσεις των αγροκτηνοτρόφων για de minimis καθώς και μέτρων εξαιτίας του πολέμου στη Ουκρανία γίνεται προφανές αυτό που όλο το διάστημα συζητούσαμε με συναδέλφους. Η επιλεκτική διαχείριση με ορίζοντα τίς εκλογές αλλά και η λογική διαίρει και βασιλεύει.

Δύο μικρά παραδείγματα που αφορούν την περιοχή μας: αμύγδαλα εκτός για μας αλλά σε 3 χωριά στην ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΊΑΣ δόθηκε αποζημίωση. Ποιος ο λόγος να εξαιρεθούν γενικά τα αμύγδαλα απάντηση δεν δίνεται.

Δεύτερο παράδειγμα: καπνά, δίδονται ενισχύσεις σε ΡΟΔΟΠΗ, ΠΙΕΡΙΑ ΣΈΡΡΕΣ ΞΆΝΘΗ , αλλά στην Ελασσόνα δεκάρα τσακιστή. Ούτε εδώ εξήγηση, προφανώς ισχύουν τα παραπάνω. Εδώ όμως να θυμίσουμε κάτι στους καπνοπαραγωγούς, στην περίοδο των μπλόκων πιέζαμε τους συναδέλφους να κατεβάσουν τρακτέρ αλλά λίγο πολύ μας έλεγαν ότι έχουν πληροφορίες ότι θα τους περιελάμβανε η διάταξη για αποζημίωση. Σημειώνουμε πώς αυτή η πρακτική του εφησυχασμού δινόταν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μην αναπτυχθούν αγώνες ή όσοι γίνουν να μην έχουν την μαζικότητα που θα έπρεπε.

Γεννιέται αυτόματα το ερώτημα αν είχε οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας τής επαρχίας δεν θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα; Ο εφησυχασμός που καλλιεργούνταν από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης αδυνάτισε ή όχι τον αγώνα μας;

Παρόλα τα παραπάνω είμαστε πεπεισμένοι ότι ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί, η δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να πάρουμε αυτά που χρειάζεται για την αναπλήρωση τού εισοδήματος παραμένει όσο οργανωμένα το παλέψουμε. Το γεγονός ότι σε περιοχές της χώρας δόθηκαν κάποια χρήματα δημιουργεί προηγούμενο. Η συμμετοχή στους αγροτικούς συλλόγους η οργάνωση συνελεύσεων για την οργάνωση από δω και πέρα αποτελεί μονόδρομο».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.