Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στην Ελασσόνα το Σάββατο 29 Απριλίου

 Μια ξεχωριστή παρουσίαση παιδικού βιβλίου θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τοπικού Πολιτισμού (πρώην Δημοτικό Ωδείο), από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

 Στόχος της εκδήλωσης η προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά  προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με καλεσμένη την ίδια τη συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο «Ο βοτανόκηπος της Χριστίνας» την κ. Αγγελική Ταρασιάδου, η οποία μαζί με δύο μουσικοπαιδαγωγούς θα παρουσιάσουν με βιωματικό τρόπο  την όμορφη και ιδιαίτερα συναισθηματική ιστορία, που προάγει την ευεργετική σχέση με τη φύση, με έντονο οικολογικό μήνυμα, μια ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά να αγαπήσουν τα βότανα, τα ενθαρρύνει να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

 Την εκδήλωση θα προλογίσει η κ. Μαρίνα Αγοραστού, παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας, η οποία θα μιλήσει για την παιδαγωγική σημασία και τα οφέλη του παραμυθιού στα παιδιά, ενώ η κ. Κυριακή Ανδρεάδου, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, θα μιλήσει για την απώλεια, με αφορμή ένα κεντρικό σημείο του παραμυθιού και το πως θα πρέπει να προσεγγίζουμε με τα παιδιά το ευαίσθητο αυτό θέμα, πως θα κατανοήσουμε τη σημασία της έκφρασης και την διαχείριση όλων των εκφάνσεων της απώλειας μέσα από την ευεργετική επίδραση της σύνδεσης με τη φύση. 

 Η εκδήλωση θα έχει εκπλήξεις για τους μικρούς αναγνώστες τόσο από την συγγραφέα του βιβλίου, όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που θα προσφέρει δωρεάν μικρά γλαστράκια με βότανα. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.