Ενεργειακή αναβάθμιση στο Γυμνάσιο Βερδικούσιας

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» προϋπολογισμού 201.500,00 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) από το Δήμο Ελασσόνας. 

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 και αφορά σε εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσιας. Αντικείμενο της μελέτης αποτελούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις: 

Θερμομόνωση κελύφους (τοίχοι, πλάκα οροφής 1ου ορόφου υπό στέγη ξύλινη κεραμοσκεπή) 

Αντικατάσταση κουφωμάτων 

Αντικατάσταση Θέρμανσης 

Αντικατάσταση Φωτιστικών

«Ένα σημαντικό έργο θα υλοποιηθεί σε ακόμα ένα σχολείο του δήμου μας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Βερδικούσιας, το οποίο θωρακίζεται πλήρως. Δύο σημαντικά έργα, η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου ένα έργο προϋπολογισμού 201.500,00 ευρώ, σε συνδυασμό με το έργο «Συντήρηση σχολικών κτηρίων», το μεγαλύτερο έργο συντηρήσεων σχολικών κτηρίων που έγινε ποτέ στο Δήμο Ελασσόνας με ιδία χρηματοδότηση, προϋπολογισμού 431.300,00 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει τη συντήρηση της στέγης και του αλεξικέραυνου της σχολικής μονάδας, έρχεται μετά από χρόνια να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες με σημαντική ωφέλεια τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο σχολείο», τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας. Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.