Έρχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

 Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας σήμερα, Δευτέρα , σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Συγκεκριμένα, βροχές, καταιγίδες αλλά και σποραδικές χαλαζοπτώσεις θα επεκταθούν στο σύνολο των ηπειρωτικών καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Τις καταιγίδες, σε κάποιες περιπτώσεις, θα συνοδεύουν ισχυρές ριπές ανέμου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στους χάρτες της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται από το πρωί έως το απόγευμα της Δευτέρας, 17/04.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). 

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε χθες, από την ΕΜΥ.

Για σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά ενώ μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.