Ανοιχτή δημοπρασία για την εκμίσθωση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού

Ανοιχτή δημοπρασία για την εκμίσθωση των «Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού» στην κοινότητα Κοκκινοπηλού διενεργεί ο Δήμος Ελασσόνας τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Ελασσόνας, σύμφωνα με τους όρους που καθόρισε η Οικονομική Επιτροπή.

Η δημοπρασία αφορά δημοτικό ακίνητο συνολικής έκτασης 20.715,07 τ.μ. (20,72 στρέμ.), το οποίο διατίθεται αποκλειστικά για τουριστική εκμετάλλευση, με διάρκεια μίσθωσης τα τριάντα (30) έτη και με κατώτατο όριο προσφοράς το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00 €) κατ’ έτος για τα πρώτα πέντε (5) έτη, με αύξηση του ετήσιου μισθώματος 5% ανά πενταετία και με τον όρο ο πλειοδότης να αναλάβει τις δαπάνες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων με επένδυση που θα ξεπερνά το ποσό των 1.500.000,00 ευρώ, όπως ειδικότερα προβλέπεται στη σχετική προκήρυξη.

Οι «Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού» βρίσκονται στον οικισμό Κοκκινοπηλού, μια περιοχή η οποία διαθέτει εξαιρετικό κλίμα και πλούσιο φυσικό περιβάλλον, συνεπώς είναι ιδανική για ανάπτυξη υποδομών φιλοξενίας, αθλητισμού και ορεινών δραστηριοτήτων. Η έκταση των κατασκηνώσεων περιλαμβάνει μια σειρά κτιριακών εγκαταστάσεων που αποτελούνται από εννέα (9) ξεχωριστά κτίρια, πέντε (6) μονώροφα και τρία (3) διώροφα.

Την ικανοποίησή του για την εκμίσθωση των κατασκηνώσεων εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος δήλωσε: «Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά γοργά και αποφασιστικά για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και την ανάπτυξη τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή. Η εκμίσθωση των δημοτικών εγκαταστάσεων με τον όρο της επένδυσης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τουριστική εκμετάλλευση θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή του νοτιοδυτικού Ολύμπου και την ανάδειξη της παρολύμπιας περιοχής στο Δήμο Ελασσόνας. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήδη είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναμένεται να ενισχυθεί από ιδιωτικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τους όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στη δημοπρασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ελασσόνας καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα 2493350243 και 2493350244 ή στην ιστοσελίδα του δήμου www.dimoselassonas.gr στην ενότητα «Ενημέρωση» στην υποενότητα «Προκηρύξεις-Διακηρύξεις» αλλά και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Ελασσόνας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.