Η Ελασσόνα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις, η Ελασσόνα θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου) που από πέρυσι καθιερώθηκε να τιμάται την Κυριακή των Μυροφόρων, δηλαδή την επόμενη Κυριακή από την «Κυριακή του Θωμά».

Ο φερώνυμος ιερός ναός (βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στην είσοδο από Λάρισα) πανηγυρίζει το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Το Σάββατο 29  Απριλίου (παραμονή της εορτής), στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Αγίου Αρσενίου, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Την Κυριακή 30 Απριλίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρσενίου, στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα συγχοροστατήσουν οι σεβασμ. μητροπολίτες Κοζάνης και Σερβίων κ. Παύλος, Γρεβενών κ.Δαβίδ και Ελασσώνος κ. Χαρίτων

Σημειώνεται ότι την Κυριακή στην Ελασσόνα θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μόνο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου(«μονοεκκλησία») και στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

Υπενθυμίζεται πως λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 17 χρόνια (...στις 17 Ιουνίου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.

Τέλος, είναι γνωστό ότι ο πολιούχος Άγιος της Ελασσόνας, Επίσκοπος Ελασσώνος Άγιος Αρσένιος τιμάται με αντίστοιχες πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Ρωσία.

Α.Ν. - Γ.Μ.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.