Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την κτηνοτροφία με έργα υποδομής στην Ελασσόνα

 Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, τόσο αυξάνεται η κίνηση στα κτηνοτροφικά χωριά της Θεσσαλίας με τους κτηνοτρόφους και τους εμπόρους να πυκνώνουν τις επαφές τους, εν όψει και των συμφωνιών για τη σφαγή των αμνοεριφίων.

Το κλίμα φέτος στα ορεινά χωριά της Ελασσόνας είναι διαφορετικό από πέρυσι, όχι μόνο λόγω των ανοδικών τιμών που καταγράφονται στην αγορά για τον πασχαλινό οβελία, αλλά και των έργων υποδομής που έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναβάθμισαν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της ορεινής επαρχίας.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο δρόμος Βλαχογιάννι- Βερδικούσια, συνολικού μήκους 3,8 χλμ. Το έργο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε περιοχές της Ελασσόνας, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 4,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας -και κάτοικο Βλαχογιαννίου- Γιάννη Γκουρομπίνο «αυτός ο δρόμος έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τους κτηνοτρόφους, αλλά και το ίδιο το χωριό. Η προσέλευση πλέον των βυτιοφόρων για να πάρουν γάλα από τις 17 κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής (με βοοειδή ελευθέρας βοσκής και γαλακτοπαραγωγής) γίνεται απρόσκοπτα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και για τα αγροτικά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζωοτροφές. Για να στηριχθεί έμπρακτα η κτηνοτροφία χρειάζεται υποδομές, νερό και ρεύμα. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο επιθυμητό επίπεδο».

Ο κ. Γκουρομπίνος αναφέρεται σε μία ακόμη παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είναι ο οδικός άξονας Βλαχογιάννι –Αγριελιά Τρικάλων, ο οποίος συνδέει τους νομούς Λάρισας και Τρικάλων. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση Βλαχογιάννι-όρια Νομού Τρικάλων, μήκους 4,5 χλμ και απομένει το τμήμα μήκους 7 χλμ μέχρι την Αγριελιά. Όταν ολοκληρωθεί ο δρόμος, η περιοχή μας θα αναβαθμιστεί περισσότερο. Ήδη έχει γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των κατοίκων των χωριών Διάσελου και Αγριελιάς νομού Τρικάλων προς το Βλαχογιάννι, το οποίο ως πρώην έδρα του καποδιστριακού δήμου Ποταμιάς έχει μία δυναμική, η οποία αξιοποιείται πλέον κι από τους κατοίκους των χωριών του γειτονικού νομού» καταλήγει ο Γ. Γκουρομπίνος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης που οδηγεί στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Βλαχογιαννίου – Μεγάλου Ελευθεροχωρίου προς την κοινότητα Αγριελιάς της Π.Ε. Τρικάλων.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η ολοκλήρωση εργασιών βελτίωσης της ασφάλειας στο τμήμα που συνδέει τη Βερδικούσια με τον Λογγά (έργο προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ), τότε η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, που είχε θέσει ως στόχο η Περιφερειακή Αρχή στην επαρχία Ελασσόνας έχει επιτευχθεί.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.