Κέλλας από χωριά της Ελασσόνας: Στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους… μαζί συνεχίζουμε για τη δικαίωση των κόπων σας.

 Την έμπρακτη στήριξή του στους κτηνοτρόφους της Ελασσόνας επισήμανε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας κατά την επίσκεψη του στο Αμούρι, τη Μαγούλα, το Πραιτώρι, το Παλαιόκαστρο, τη Συκιά και τον Ευαγγελισμό.

 Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε στην ανάγκη περεταίρω ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα ορεινά χωριά, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης, που δόθηκαν σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

 Επεσήμανε, ότι πληρώθηκε ήδη η 3η δόση, συνολικού ύψους 7.125.334,50 ευρώ, προς 3.750 δικαιούχους κτηνοτρόφους του Μέτρου 22, μετά την εξέταση του συνόλου των ενστάσεων, κάτι που είχε ζητήσει και ο ίδιος από τον αρμόδιο Υπουργό, γνωρίζοντας της ανάγκες των παραγωγών του νομού. Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως είπε, αφορά την έκτακτη στήριξη προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Σημείωσε, επίσης, ότι ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης 2ης πρόσκλησης για την περίπτωση των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

 Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ευχαρίστησαν τον Χρήστο Κέλλα για το συνεχές ενδιαφέρον και τις παρεμβάσεις του στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων και στο γάλα, με το Λαρισαίο πολιτικό να επισημαίνει:

 «Η κυβέρνηση μπήκε δυνατά στη μάχη πάταξης των ελληνοποιήσεων εφαρμόζοντας αυστηρό κυρωτικό πλαίσιο, καθώς το ζήτημα των ελέγχων ήταν πάντα προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ η φέτα, το πλέον εμβληματικό μας παγκόσμιο προϊόν προστατεύεται και μέσω του νομοσχεδίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ».

 «Η στήριξη των κτηνοτρόφων μέσα από την ποιότητα των προϊόντων και την ανάπτυξη της παραγωγής τους επιβάλλεται να συνεχιστεί. Είμαι μαζί σας για την δικαίωση των κόπων σας. Είμαι εδώ και χρόνια ακούραστος σύμμαχός σας και έτσι θα προχωρήσω...Για μένα είστε οι δικοί μου άνθρωποι. Με εμπιστεύεστε και σας είμαι τουλάχιστον ευγνώμων. Σας ευχαριστώ...»,   είπε στους ανθρώπους που μάχονται να κρατήσουν τα χωριά τους ζωντανά, ο Χρήστος Κέλλας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.