ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ελασσόνας: Μπορούμε να φανταστούμε έναν πλανήτη με καθαρό αέρα, νερό και φαγητό για όλους;

 Μπορούμε να φανταστούμε έναν πλανήτη με καθαρό αέρα, νερό και φαγητό για όλους, ενισχυμένα συστήματα υγείας και καθολική υγειονομική κάλυψη;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει καθιερώσει την 7η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, ο ΠΟΥ μάς υπενθυμίζει ότι ο πλανήτης μας είναι η υγεία μας, τονίζοντας τη αναγκαιότητα δημιουργίας βιώσιμων κοινωνιών με δέσμευση για δίκαια συστήματα υγείας, που θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

Εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και μιας σημαντικότατης υγειονομικής κρίσης, αυτής της COVID-19, το μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι ένα, "Η Υγεία του Πλανήτη μας".

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Π.Ο.Υ. σε ανακοινώσεις του, «εν μέσω μιας πανδημίας, ενός μολυσμένου πλανήτη, αυξανόμενων ασθενειών, ο Π.Ο.Υ. οφείλει να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή σε επείγουσες δράσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη και να προωθήσει ένα κίνημα για τη δημιουργία κοινωνιών με επίκεντρο την ευημερία».

Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας Ελασσόνας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου με τους φορείς που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας και να ενημερώνονται για θέματα προληπτικής υγείας. Στόχος μας είναι να γίνει το ΚΕΠ Υγείας σημείο αναφοράς των δημοτών σε θέματα προληπτικής ιατρικής επιφέροντας σημαντική βελτίωση της δημόσιας υγείας και να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα πρόληψης για τους κατοίκους της πόλης μας, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».

Καριπίδης Γιάννης-Αντιδήμαρχος Υγείας
ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ελασσόνας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.