Ε. Λιακούλη: «Δεν ξεχνάμε την ανοιχτή πληγή της Κύπρου»

Στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, παρευρέθηκε η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής, μετά το πέρας της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, και της κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο Απαγχονισθέντων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-1959 στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη, δήλωσε τα εξής: 

«Ημέρα μνήμης σήμερα, για τον Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού ενάντια στον αγγλικό ζυγό. Με ιδιαίτερη κατάνυξη και βαθύτατο σεβασμό, αποτίσαμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες της ΕΟΚΑ που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν βασανίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για τη Λευτεριά.

Το ανάστημά τους ορθώνονται ανυπέρβλητο στο χρόνο, υπόδειγμα αυταπάρνησης, σθένους και ανδρείας, που μεταλαμπαδεύεται αθάνατο στις νεότερες γενιές. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο τους.

Η τουρκική κατοχή παραμένει ανοιχτή πληγή του Ελληνισμού, πονά τη μνήμη και την καρδιά.

Δεν ξεχνάμε, ούτε λεπτό, το “χρυσοπράσινο φύλλο” που διχοτομημένο στο πέλαγος, “καρτερεί μέρα – νύχτα να φυσήσει ένας αέρας” δικαίωσης και λύτρωσης.

Ο αγώνας για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης για την επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεχίζεται.

Αιωνία η Μνήμη των Αγωνιστών της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.» 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.