Ε.Λιακούλη: «Σήμερα η μεγάλη μάχη στη Βουλή για τους εργαζόμενους των s/m “ΛΑΡΙΣΑ” – Καλώ όλους τους βουλευτές του νομού σε κοινό μέτωπο»

Η αγωνία κορυφώνεται στο μέτωπο των πρώην εργαζομένων των “ΣΟΥΠΈΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ», καθώς ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε χθες , μετά την πρόταση που κατέθεσε στην Κυβέρνηση η  Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία ζήτησε την αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας σε βάρος των εργαζομένων, με την αποδοχή της τροπολογίας που προτείνουν οι εργαζόμενοι και την οποία εγχείρισε η ίδια στον κ. Υπουργό.  

Η Λαρισαία Βουλευτής στη  χθεσινή ομιλία της, ως Ειδική Αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, απηύθυνε ύστατη έκκληση τόσο προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κ. Τσιάρα, όσο και προς όλους τους Βουλευτές ανεξαρτήτως κομματικής πτέρυγας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να ψηφίσουν σήμερα  στην Ολομέλεια, τη λύση που έχουν επεξεργαστεί οι εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία ξεκινά τις εργασίες της στις 10.30 π.μ. , θα συζητηθεί το τελευταίο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει ως εισηγήτρια η Λαρισαία Βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία θα συνεχίσει την υποστήριξη της τροπολογίας που εγχείρισε χθες στον Υπουργό, ζητώντας να γίνει αποδεκτή.

Ενόψει της συζήτησης της σημερινής ημέρας η κ Λιακούλη τόνισε τα εξής:

 «Ζήτησα ήδη χθες και εισηγούμαι σήμερα στην Ολομέλεια,  να προστεθεί ρύθμιση για τους πρώην εργαζομένους της “ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ”.

Πρόκειται για 600 περίπου οικογένειες, που χωρίς να ευθύνονται, είδαν τις ζωές τους να ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Είναι ένα θέμα που η Κυβέρνηση συνολικά και ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης ειδικά,  γνωρίζει, καθώς έχει συναντηθεί με τους συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Δεν ζητούν τίποτα ύποπτο, τίποτα αήθες, τίποτα που να μην δικαιούνται.

Τα δεδουλευμένα τους, ζητούν, τις αποζημιώσεις τους,  τα λεφτά που δούλεψαν με κόπο και ιδρώτα. Υπάρχει πλήρης επεξεργασία για να λάβουν όσα δικαιούνται από το εκπλειστηρίασμα της πτωχευμένης επιχείρησης.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, η Βουλή κλείνει, η ρύθμιση είναι επεξεργασμένη, τεκμηριωμένη, έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπορεί και πρέπει να προστεθεί στο Μέρος Δ’ του Νομοσχεδίου, όπου και νομοτεχνικά συνάδει πλήρως.

Καλώ τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, όλους τους Συναδέλφους Βουλευτές της Λάρισας, αυτό το Πάσχα, στο παρόν Πολυνομοσχέδιο, σήμερα στην τελευταία Ολομέλεια, να ελαφρύνουμε όλοι μαζί το “σταυρό” που κουβαλούν οι πολυβασανισμένοι συμπολίτες μας .

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι θα παρέμβουν στην Ολομέλεια και με τις ομιλίες τους θα στηρίξουν την τελευταία προσπάθεια, πριν κλείσει η Βουλή.  »

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.