Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κυριακής των Βαΐων στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, σήμερα Κυριακή των Βαΐων (9/4/2022) στον Ιερό Μητροπολιτικό Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης – προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού και πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Πνευματικός.

Ο Ναός γέμισε από ενορίτες που προσήλθαν με ευλάβεια για να λειτουργηθούν, να τιμήσουν την εορτή και να υποδεχθούν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στον Μητροπολιτικό Ναό παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν τα ευλογημένα Βάϊα, ως ευλογία όπως ορίζει το έθος και η τάξη της Εκκλησίας μας.

Η Κυριακή μετά το Σάββατο του Λαζάρου είναι η Κυριακή των Βαΐων. Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Θριαμβευτική είσοδος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ, «καθήμενος επί πώλου όνου». «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», αναφωνούσε το πλήθος, που τον υποδέχθηκε με «τα βαΐα των φοινίκων».

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.