Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για Ανάσταση και... οβελία

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, κάνουν λόγο για φθινοπωρινό σκηνικό και κρύο (κάτω από 20 βαθμούς η θερμοκρασία).

Θα έχουμε αφρικανική σκόνη και κατά τόπους λασποβροχές.

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές και μπόρες, ωστόσο από Μεγάλη Παρασκευή και Σαββατοκύριακο του Πάσχα, ο καιρός φαίνεται σταδιακά να βελτιώνεται.

Το τετραήμερο του Πάσχα (σύμφωνα με μετεωρολογικά μοντέλα αλλά και με τα μερομήνια) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα έχει ανέβει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τριών «τηλεοπτικών» μετεωρολόγων, που μελετούν με προσοχή τα προγνωστικά δεδομένα και μοντέλα, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι... διπρόσωπος.

Αρχικά, η εβδομάδα των Παθών θα ξεκινήσει με άστατο καιρό, ωστόσο, όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα και ειδικότερα από την Μεγάλη Πέμπτη και έπειτα, οι μέχρι τώρα προγνώσεις, δείχνουν ότι θα βελτιωθεί ο καιρός και θα γιορτάσουμε... έξω την Ανάσταση και το ψήσιμο του οβελία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης επισήμανε σήμερα ότι ο καλός καιρός θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας ενώ οι καλές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης. 

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός, αναφέρει ότι μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές.

Ωστόσο από Μεγάλη Παρασκευή θα βελτιωθεί το σκηνικό του καιρού. Πάντως, όπως είπε ο κ. Αρνιακός «είμαστε πάρα πολύ μακριά ακόμα» για ασφαλείς προγνώσεις.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, επισήμανε ότι η Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα είναι ζεστή αφού οι θερμοκρασίες θα είναι «κανονικές και λίγο προς τα κάτω για την εποχή».

Οι θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο καιρός δεν θα θυμίζει άνοιξη, με την έννοια της ηλιοφάνειας και των υψηλών θερμοκρασιών.

Φωτογραφία από Gabriele Lässer από το Pixabay
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.