Με βροχές η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα - Ο καιρός της εβδομάδας

 Με βροχές και καταιγίδες θα γίνει το ταξίδι της επιστροφής στα αστικά κέντρα για αρκετούς εκδρομείς του Πάσχα, με την ΕΜΥ να εκδίδει μάλιστα και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που επικαιροποιήθηκε το πρωι της Δευτερας του Πάσχα (17/04), προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.

β) μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα προβλέπει βροχές και σποραδικές καταιγίδες ανά διαστήματα προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρά.

Στη Θεσσαλάι προβλέπνται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18-04-2023 

Αρχικά στα δυτικά, την κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-04-2023
’στατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-04-2023
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-04-2023 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-04-2023
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.