Στέλιος Αρσένος: Ο ΠΟΕ πρέπει να παραμείνει στη Γ' Εθνική

Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει. Ο Στέλιος Αρσένος αγωνιζόμενος ως ποδοσφαιριστής, ήθελε να φεύγει νικητής από τον αγωνιστικό χώρο.

Την περασμένη Κυριακή στο δημοτικό γήπεδο της Ελασσόνας, έζησε ίσως μια από τις χειρότερες στιγμές της προπονητικής του καριέρας, καθώς ο Π.Ο.Ε. ενώ προηγήθηκε στο 46΄με 2-1, δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και γνώρισε πικρή ήττα από την Α.Ε.Π. Κοζάνης, με σκορ 3-2. Αποτέλεσμα που είχε ως συνέπεια να βρεθεί η ομάδα στην επικίνδυνη ζώνη και στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, πρέπει να δώσει σκληρή μάχη για τη σωτηρία.

Αυτός που αμέσως ανέλαβε την ευθύνη ήταν ο προπονητής των «κυανόλευκων» Στέλιος Αρσένος, που έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης.

Γιατί το έκανε αυτό, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πώς χάσαμε και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Γυρίσαμε τον αγώνα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και ελέγχαμε το παιχνίδι. Όμως στις καθυστερήσεις έγιναν λάθη που αποδείχθηκαν μοιραία. Κάποιος σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και αυτό είπα στους παίκτες στα αποδυτήρια. Την αναλαμβάνω και η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ. Από την αρχή που πήγα στην Ελασσόνα και δούλεψα κάτω από εξαιρετικές συνθήκες, ήθελα την ομάδα να παίζει ενεργητικό ρόλο και όχι να περιμένει τον αντίπαλο».

-Υπάρχουν ελπίδες για τη σωτηρία;

«Μπορεί τα περιθώρια να έχουν στενέψει, όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Θα χαρώ ιδιαίτερα εάν η ομάδα παραμείνει στην κατηγορία και δεν της αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται. Ίσως να είμαι υπερβολικός, αλλά ο Π.Ο.Ε. έπρεπε να βρίσκεται μετά την Κοζάνη στη δεύτερη ή τρίτη θέση. Οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους, καθώς από την ημέρα που ανέλαβα αλλάξαμε τον τρόπο λειτουργίας και τώρα καλούνται αυτοί να την ξελασπώσουν, διότι έχουν μεγάλες δυνατότητες και έκαναν πολλές θυσίες. Αν δείτε σχεδόν όλα τα παιχνίδια που χάσαμε, τα χάσαμε στις λεπτομέρειες, είχαμε απώλειες βαθμών κυρίως λόγω προσωπικών λαθών που έγιναν και όχι λόγω κακής απόδοσης. Όμως στο ποδόσφαιρο από τη μια στιγμή στην άλλη μπορείς να βρεθείς από τον παράδεισο στην κόλαση και το αντίθετο. Χρειάζεται φυσικά να έχεις εκτός από τις ικανότητες και τύχη. Πάντως δεν έχει νόημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να πούμε περισσότερα, διότι η ομάδα έχει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Σβορώνο και πρέπει να το κερδίσει. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, η ομάδα να πετύχει τον στόχο της και να δώσει τη χαρά που περιμένει ο κόσμος της, τον οποίο καλώ να σταθεί ακόμη περισσότερο δίπλα της. Ευχαριστώ τους παίκτες για την άριστη συνεργασία, τους φιλάθλους και φυσικά τη διοίκηση, που ήταν άψογη απέναντί μου και μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, σε αυτό το νοικοκυρεμένο σωματείο».

Του Χρήστου Αρχοντούλη (eleftheria.gr)

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.