Θωμάς Παπαλιάγκας από το κέντρο Υγείας της Ελασσόνας: «Το πρώτο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης της χώρας μπορεί να γίνει στη Λάρισα»

 Το Κέντρο Υγείας της Ελασσόνας, επισκέφθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Παπαλιάγκας και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, αλλά και με πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους 8 άξονες του ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στο τέλος της επίσκεψης του έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που κράτησε τη χώρα όρθια στην πρόσφατη πανδημία, συνεχίζει να δέχεται τα χτυπήματα της πολιτικής μιας Κυβέρνησης που ποτέ δεν πίστεψε σε αυτό, που ποτέ δεν εκτίμησε την προσφορά του και που ποτέ δεν στάθηκε δίπλα του.

Τα Κέντρα Υγείας και τα  δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα της περιφέρειας, στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού. Έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο οι παραιτήσεις γιατρών και η φυγή πολύτιμου επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό. Ενώ ο Π.Ο.Υ. συνιστά την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθημερινά το αποδομεί και μετατρέπει ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο ιδιωτικής αγοράς. Είναι αδιανόητο ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σχέδιο των οκτώ σημείων, που παρουσίασε από το Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς ο Νίκος Ανδρουλάκης , συγκεκριμένο και λεπτομερές, δείχνει το δρόμο για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Βασικός πυλώνας, στον οποίο πρέπει προγραμματικά να συμφωνήσει η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, αλλά και αυτονόητη βασική προϋπόθεση του σχηματισμού της, είναι η αναγέννηση και στήριξη του ΕΣΥ. Στα οκτώ σημεία που παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία δημοσίων κέντρων αποκατάστασης, καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα στην επικράτεια.

Στον Νομό Λάρισας όμως υπάρχει μία ευκαιρία για τη δημιουργία ενός δημοσίου κέντρου αποκατάστασης σε σύντομο χρόνο. Υπάρχει ένα κτίριο ενός από τα μεγάλα κέντρα αποκατάστασης πέριξ της Λάρισας (αυτό της “Αρωγής”), το οποίο λόγω πτώχευσης της εταιρείας δεν λειτουργεί και πλέον έχει περιέλθει στα χέρια συγκεκριμένης τράπεζας. Μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια λειτουργούσε κανονικά ως κέντρο αποκατάστασης – και μάλιστα πολύ σύγχρονο. 

Μία σοβαρή μελέτη του κτιρίου, που θα διαπιστώσει τις μετατροπές ή βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, θα μας δείξει ξεκάθαρα τον ταχύτερο δρόμο για την άμεση λειτουργία του πρώτου δημοσίου κέντρου αποκατάστασης στη Λάρισα. 

Όπως ακριβώς στον Νομό μας, και συγκεκριμένα εδώ στην Ελασσόνα, ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εγκαινιάσει το πρώτο Κέντρο Υγείας στη χώρα, ως Υπουργός Υγείας στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση της Αλλαγής, του Ανδρέα Παπανδρέου!»


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.