Παραδόθηκαν στον Μητροπολίτη Ελασσόνας οι μελέτες αποκατάστασης τεσσάρων ναών που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό του Μαρτίου του 2021

Στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.Χαρίτων παρέδωσε σήμερα Τετάρτη ο προϊστάμενος του τμήματος εποπτείας αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών της ΔΑΕΦΚ κ.Αντώνιος Γιανούτσος τις εγκεκριμένες μελέτες αποκατάστασης τεσσάρων  πληγέντων από τον σεισμό του Μαρτίου του 2021 Ιερών Ναών και συγκεκριμένα των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου Δαμασίου, Αγίου Δημητρίου Μεσοχώριου, Αγίου Νικολάου Παλαιοκάστρου και του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

Η διαδικασία ξεκίνησε μετά τους σεισμούς, και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για την επεξεργασία των μελετών παραδόθηκαν σήμερα στην Μητρόπολή Ελασσόνας, οι οποίες δίνουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας, ευχαρίστησε το Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό διότι από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τη χρηματοδότηση στις τρεις από τις τέσσερις μελέτες (των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου Δαμασίου, Αγίου Νικολάου Παλαιοκάστρου και του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας), όπως επίσης και τον επιχειρηματία κ.Θανάση Κασσίδη που ανέλαβε τη χρηματοδότηση της μελέτης για τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μεσοχώριου.

Ευχαρίστησε τα δυο μελετητικά γραφεία που ανέλαβαν τις μελέτες όπως επίσης και στον πρωτοσύγκελο τις Ιεράς Μητροπόλεως π.Βησσαρίωνα, ο οποίος όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης «πραγματικά εκοπίασε για να ετοιμάσει όλη τη σχετική αλληλογραφία» αλλά και τους ιερείς των ενοριών.

Αναφέρθηκε επίσης στον βουλευτή κ.Χρήστο Κέλλα καθώς και στον Περιφερειακό Σύμβουλο και υποψήφιο βουλευτή κ.Θανάση Παιδή, οι οποίοι, όπως είπε, έδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον με επισκέψεις στα γραφεία της ΔΑΕΦΚ, για να έχουμε μία συνεχή ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών των μελετών.

Τέλος, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της ΔΑΕΦΚ και τα στελέχη της υπηρεσίας ευχόμενος σε όλους καλό Πάσχα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από εδώ και πέρα περνάμε στη δεύτερη φάση που είναι η υλοποίηση των μελετών και η αποκατάσταση των Ιερών Ναών. Προχωράμε σε έργα τα οποία θα δίνουν και πνοή αλλά και ελπίδα στον τόπο μας, ο οποίος πριν από δύο χρόνια τραυματίστηκε από τους καταστροφικούς σεισμούς».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο βουλευτής Κέλλας λέγοντας χαρακτηριστικά «Σεβασμιώτατε αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι όταν υπάρχει βούληση και επιμονή ολοκληρώνεται κάτι και το Α και το Ω σε όλη αυτή την ιστορία ήταν το ενδιαφέρον σας και η επιμονή σας», και συμπλήρωσε «Καλό ηγέτης και πνευματικός, είναι αυτός που επιλέγει άριστους συνεργάτες και βεβαίως ο πατήρ Βησσαρίων διακρίνεται όχι μόνο στην Μητρόπολη τη δικιά σας αλλά και γενικότερα».

Αμέσως ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής κ.Θανάσης Παιδής αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Ελασσόνας είπε τα εξής: «Σας μεταφέρω ένα μεγάλο ευχαριστώ των κατοίκων του Δαμασίου για τη σημερινή ημέρα και για τις προσπάθειες όλες που κάνατε κατά της ημέρες του σεισμού.

Χάρη σε εσάς οι ζημιές στους Ιερούς Ναούς θα αποκατασταθούν τόσο γρήγορα.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το έργο σας τις ημέρες του σεισμού, Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ ως ενορίτες για το πνευματικό έργο που επιτελείτε και βλέπουμε στο πρόσωπο σας όλοι έναν Πνευματικό  Πατέρα».

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.