«Πράσινες» δωρεάν μετακινήσεις από τον Δήμο Ελασσόνας με ηλεκτρικά ποδήλατα

 Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» προϋπολογισμού 247.905,76 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) από το Δήμο Ελασσόνας.

 Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα από την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και έρχεται να συμπληρώσει τις ενέργειες του δήμου για μια πόλη σύγχρονη, πράσινη και φιλική στον πολίτη που παρέχει εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης.

 Για τον ανοιχτό διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας δήλωσε: «Ο Δήμος μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης για την εξασφάλιση κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων και ακόμα ένα έργο βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου.Είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει τις καλύτερες μετακινήσεις μέσα στην πόλη των πολιτών και την λιγότερη χρήση των αυτοκινήτων. Είναι ένα σύνολο ενεργειών από τη δημοτική αρχή, στην εποχή όπου η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο. Ένα έργο που έρχεται να συμπληρώσει ακόμα δύο έργα του δήμου μας, όπως τις θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τις νέες στάσεις λεωφορείων οι οποίες είναι ενεργειακά αυτόνομες, με φωτισμό led, φόρτιση smart συσκευών, ασύρματο εξοπλισμό δικτύου wi-fi κ.α.. Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε καθημερινά εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων μεγάλων και μικρών έργων με σταθερή επιδίωξή μας, ως διοίκηση, να παραμένει η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του δήμου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων». 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι:

Ø  η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο.

Ø  Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Ø  Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό. 

Το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες όπως:

 • Ποδήλατα
 • Συσκευές φόρτισης
 • Πακέτα λογισμικού διαχείρισης συστημάτων
 • Τερματικά και εξοπλισμός τηλεμετρίας
 • Υπηρεσίες εγκατάστασης εξοπλισμού επεξεργασίας πληροφοριών
 • Υπηρεσίες εκπαίδευσης στον τομέα της πληροφορικής
 • Υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού διαχείρισης εγκαταστάσεων
 • Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης
 • Υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων
 • Υπηρεσίες διαχείρισης στόλου οχημάτων
 • Υπηρεσίες προώθησης
 • Υπηρεσίες διαφημιστικής εκστρατείας
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.