Ε. Λιακούλη: «Δύναμη και καημός, τα χωριά της Ελασσόνας»

 Τα Αμπελάκια του Δήμου Τεμπών, καθώς και τα χωριά Άζωρος, Λυκούδι, Μικρό Ελευθεροχώρι και Δρυμός του Δήμου Ελασσόνας, επισκέφθηκε η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτή Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Συνομίλησε με τους κατοίκους, τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στη Βουλή για τις ανάγκες και τα προβλήματα των περιοχών, ενώ παρουσίασε επεξεργασμένες προτάσεις ειδικού τοπικού ενδιαφέροντος. 

«Η αναζωογόνηση της υπαίθρου αποτελεί σημείο κλειδί για τη συνολική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της πατρίδας μας. Τα χωριά μας, αδειάζουν και γερνούν, οι περιφερειακές ανισότητες πολλαπλασιάζονται, εσείς το βιώνετε καθημερινά, έχω κρούσει εδώ και χρόνια τον “κώδωνα του κινδύνου”. Για τα νέα παιδιά φαντάζει μονόδρομος η ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα ή ακόμα και εκτός Ελλάδας. Τα νιάτα μας, οι πιο δημιουργικές δυνάμεις του Τόπου μας αναγκάζονται να φύγουν μακριά. Εδώ η οικονομική και κοινωνική ζωή γίνεται όλο και πιο γκρίζα. Αυτή η φθίνουσα πορεία, όμως, μπορεί να ανατραπεί. Εσείς μπορείτε να κάνετε πράξη την ανατροπή, ο καθένας έχει τη δύναμη της αλλαγής», τόνισε η Ε. Λιακούλη. 

Ειδικά αναφερόμενη στην Ελασσόνα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε την μεγάλη δύναμη της περιοχής , την αναπτυξιακή προοπτική που δίνει ο Ολύμπος και τον μεγάλο καημό της Λαρισας γιατί ποτέ η Κυβέρνηση δεν πίστεψε στην ανάπτυξη του Θεσσαλικου Ολύμπου . 

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι η αυθεντική δημοκρατική παράταξη που στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό της περιφέρειας. Όχι με “κούφιες” εξαγγελίες, αλλά με τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έβγαλαν την ύπαιθρο από την αφάνεια, ζωγραφίζοντας πλατιά χαμόγελα στα χείλη των Ανθρώπων του μόχθου της επαρχίας. Αυτά τα χαμόγελα μπορούν να λάμψουν ξανά στα χωριά μας. Αυτό δεν θα γίνει με κανένα “μαγικό ραβδάκι”, αλλά μόνο με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο. Και αυτό το σχέδιο το έχουμε ήδη επεξεργαστεί και δημοσιοποιήσει εδώ και μήνες. Μιλάμε για κίνητρα, ρεαλιστικά, σύγχρονα, καινοτόμα, που θα κάνουν τα χωριά σας ελκυστικά και βιώσιμα ακόμα και για νέους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να δημιουργήσουν και να προκόψουν στον Τόπο των πατεράδων τους. Κίνητρα και για εσάς, που ήδη δραστηριοποιείστε εδώ, να μην εγκαταλείψετε τη γη σας, αλλά να ζείτε με αξιοπρέπεια και ευημερία στο σπιτικό σας. Οι παρεμβάσεις ξεκινούν μεν από το οικονομικό, φορολογικό και αναπτυξιακό επίπεδο, αλλά δεν εξαντλούνται εκεί. Επεκτείνονται στις Δομές Υγείας, στην Παιδεία, στις υποδομές, στην ασφαλή προσβασιμότητα, στην ενεργειακή δικαιοσύνη, στην τουριστική ανάπτυξη, στην ανθεκτική θωράκιση απέναντι στην κλιματική κρίση, αλλά και στο πεδίο του πολιτισμού και του αθλητισμού, ώστε η ποιότητα και πληρότητα της καθημερινότητας στον ευλογημένο αυτό Τόπο, να είναι διασφαλισμένη».

Η Ευαγγελία Λιακούλη επισήμανε πως «η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου με βρίσκει στα χωριά του Νομού μας, γιατί εσείς γνωρίζετε πως εδώ ήμουν και στη διάρκεια της θητείας μου, πάντα με τον Πράσινο Ήλιο ψηλά, πάντα με το ήθος, τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ μπροστά. Την 21η Μαΐου, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, ενώνουμε μαζί τις δυνάμεις μας, τις ελπίδες μας και την κοινή αγάπη για τον Τόπο μας».


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.