Κέλλας από Μονή Αναλήψεως Ελασσόνας: Οι Έλληνες τιμούν την Υπέρμαχο Στρατηγό

 «Στους ιερούς ναούς της χώρας μας ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος και ολοκληρώνονται οι Χαιρετισμοί της Εκκλησίας μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Οι ύμνοι προς την Παναγία προκαλούν συγκίνηση σε κάθε πιστό, καθώς μας υπενθυμίζουν τη θαυματουργή συμβολή της στην πορεία του Γένους μας και τη διαρκή μεσιτεία της προς τον Υιό της και Θεό μας για την προστασία όλων των χριστιανών.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Συκεάς Ελασσόνας, όπου συμμετείχε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το πέρας της Ακολουθίας, έλαβε ευλογία από τον Δεσπότη και εγκωμίασε το έργο της αδελφότητας της Μονής, η οποία προσφέρει για αιώνες στην πατρίδα και την τοπική κοινωνία.

Ο Χρήστος Κέλλας συνομίλησε με τους υπόλοιπους πιστούς, εστιάζοντας στην προετοιμασία της ελληνικής οικογένειας για τις ημέρες του Πάσχα, ενόψει της εισόδου στην «Εβδομάδα των Βαΐων», που οδηγεί στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως σημείωσε, χαρακτηριστικά, «σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο και, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που συνιστά κοιτίδα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των πιστών, καθώς δεν αποτελούν μόνο κορύφωση της θρησκευτικής μας ζωής αλλά συνιστούν και μέρος των ατομικών μας συνειδήσεων». «Η ζωή, οι διδαχές, τα θαύματα και η νίκη του Θεανθρώπου επί του θανάτου», τόνισε, «εμπνέουν, καθοδηγούν και ενισχύουν το φρόνημα του ελληνικού λαού στην αντιμετώπιση συλλογικών δοκιμασιών και προκλήσεων».

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κατά την αποχώρησή του από το Μοναστήρι, δήλωσε:

«Ψάλλουμε με κατάνυξη τον Ακάθιστο Ύμνο και ευχαριστούμε την Υπέρμαχο Στρατηγό για την αδιάλειπτη προστασία της χώρας και του λαού μας, χωρίς να ξεχνούμε ότι, πριν τρία χρόνια, την ίδια σχεδόν περίοδο, η πατρίδα βρισκόταν αντιμέτωπη με τη διττή πρόκληση της απόπειρας εισβολής στον Έβρο και την έλευση της πανδημίας. Σταθήκαμε όρθιοι, αντλώντας δύναμη από την πίστη μας, εργαζόμενοι σε διαρκή βάση με σχέδιο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της πατρίδας. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τον Έβρο την επέκταση κατασκευής του φράχτη, που θα ενισχύσει την προστασία των συνόρων μας και της ΕΕ συμβάλλοντας και στην καταπολέμηση της εκμετάλλευσης δυστυχισμένων ανθρώπων από διακινητές. Η Ελλάδα “πατάει” γερά στα πόδια της και η κυβέρνηση ενισχύει την εθνική και δημόσια ασφάλεια, που συνιστούν προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Προχωράμε μπροστά, για να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας». 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.