Από το ψήσιμο του οβελία στα Επείγοντα του ΓΝΛ δεκάδες άτομα με τροφική δηλητηρίαση

«Ξινό» βγήκε σε δεκάδες πολίτεs διαφόρων ηλικιών το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακήs, καθώς βρέθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισαs για μερικές ώρες. 

Για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, που πιθανώς θα διερευνηθεί από αρμόδιες αρχές, αρκετά μέλη από ίδιες παρέεs ή ίδιεs οικογένειες, μετέβησαν είτε με τα δικά τουs οχήματα είτε καλώντας ασθενοφόρο στο ΓΝΛ ζητώντας βοήθεια. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τ.Ε.Π.-ΓΝΛ, κ. Δπμήτρη Μπαμπαλή, ο αριθμόs αυτόs αγγίζει τουs πενήντα και παρουσίασαν όλοι σχεδόν τπν ίδια κλινική εικόνα που παραπέμπει σε πρώτη φάση σε τροφική δηλητηρίαση. 

Τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν σχετικά γρήγορα μετά το φαγnτό, δηλαδή δύο με τρειs ώρεs αργότερα,  περιλαμβάνοντας ακατάσχετους εμετούs, ενώ μετά από λίγεs ώρεs, και όταν πέρασε n δύσκολn φάσn, οι πολίτεs κατάφεραν να επιστρέψουν στα σπίτια τουs.

Ωs ενδιαφέρον ωστόσο στοιχείο αξιολογείται το ότι οι παθόντες και οι παθούσες συζητώντας στον χώρο του Τ.Ε.Π. τn δύσκολη αυτή εμπειρία μεταξύ τουs και ανταλλάσσοντας πληροφορίες για την προμήθεια των τροφίμων που κατανάλωσαν, βρήκαν ...κοινά σημεία. 

Τον ίδιο αυξημένο αριθμό επιβεβαιώνει και ο διοικητής του ΓΝΛ κ. Γρ. Βλαχάκnς.

Του Κώστα Γκιάστα

Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.