Θωμάς Παπαλιάγκας: « Αντιμέτωπη με την κυβερνητική εγκατάλειψη η περιοχή της Αγιάς»

  Με επίσκεψη στην Αγιά συνέχισε την προεκλογική του δραστηριότητα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Παπαλιάγκας.

Ο κ. Παπαλιάγκας επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Αγιάς, όπου και συνομίλησε για πολλή ώρα με παραγωγούς και πολίτες, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς και το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

«Η περιοχή της Αγιάς έχει όλα τα πλεονεκτήματα και όλες τις δυνατότητες να σηματοδοτήσει μια εντελώς διαφορετική μορφή ανάπτυξης, που θα ξεφεύγει από την συνηθισμένη λογική και θα υλοποιεί επιτυχημένα μοντέλα άλλων γειτονικών μας χωρών.

Ταυτόχρονα όμως στην περιοχή της Αγιάς τα τελευταία χρόνια, μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει το μέγεθος της εγκατάλειψης της ελληνικής επαρχίας από την Κυβέρνηση.

Για τα αγροτικά της προϊόντα κανένας σχεδιασμός και καμία προστασία. 

Για το τουριστικό της προϊόν, κανένας προγραμματισμός, ελλείψεις βασικών υποδομών και επαγγελματίες που δίνουν κυριολεκτικά αγώνα επιβίωσης κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Για την Υγεία: Η αγωνία των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας (γιατρών και νοσηλευτών) για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, διαγνωστικά μηχανήματα και υλικά προφανώς δεν ενοχλούν τους αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας.

Στην Πυροσβεστική οι υποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις (!) παραμένουν… λόγια του αέρα, μαζί με τα πεπαλαιωμένα οχήματα και λάστιχα που κάνουν τον αγώνα των υπαλλήλων της πραγματικά υπεράνθρωπο!

Δυστυχώς το 2023 συζητάμε για τα αυτονόητα, για αυτά που θα έπρεπε να έχουν λυθεί, να έχουν προγραμματιστεί και να έχουν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς το γεγονός καταδεικνύει και το μέγεθος της αποτυχίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και την έλλειψη σχεδιασμού. Δείχνει ταυτόχρονα και την αντίληψη της Κυβέρνησης για την «υπόλοιπη Ελλάδα». Μια αντίληψη και πρακτική που πρέπει να  αλλάξει άμεσα και ριζικά. 

Και η καλύτερη ευκαιρία  είναι αυτή των εκλογών της 21ης Μαΐου», δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.