Εκλογές 2023: Πόσες έδρες συγκεντρώνουν τα κόμματα βάσει των exit poll

 Έως 125 έδρες συγκεντρώνει στη νέα Βουλή η Νέα Δημοκρατία βάσει των αποτελεσμάτων του exit poll που ανακοινώθηκαν στις 7 το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του με την επίδοση που καταγράφει στο exit poll συγκεντρώνει μάξιμουν 89 έδρες ενώ το τρίτο ΠΑΣΟΚ «μεταφράζει» το ποσοστό του σε 36 έδρες.

Αντίστοιχα για το ΚΚΕ οι έδρες θα είναι, βάσει του exit poll το ανώτερο 23 έδρες, για την Ελληνική Λύση 15 έδρες, για το ΜεΡΑ25, αν βρεθεί στη Βουλή, 12 έδρες και για την Πλεύση Ελευθερίας, αν και αυτή περάσει το 3% για να βρεθεί στη Βουλή, 10 έδρες.

Σύμφωνα με το κοινό exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει από 36% έως 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από 25% μέχρι 29% που με τα δεδομένα αυτής της ώρας φαίνεται να είναι το μέγιστο ποσοστό για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά σε ένα εύρος από το 9,5% μέχρι το 12,5%. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6% μέχρι 8%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 3,5% έως 5,5%.

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 4,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει – έστω και οριακά – στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,2% έως 4,2% και μέση τιμή το 3,2% που βάζει στη Βουλή την Πλεύση Ελευθερίας.

protothema.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.