Θωμάς Παπαλιάγκας για την Πρωτομαγιά : «Στο πλευρό των εργαζομένων για ευκαιρίες απασχόλησης, για δίκαιες αμοιβές, για την προοπτική στη νέα γενιά»

 Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θωμά Παπαλιάγκα, για την Πρωτομαγιά:

«Η Εργατική Πρωτομαγιά, διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς, 137 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του 2023.

Το 2022, παρά την οικονομική μεγέθυνση, οι μισθωτοί έχασαν 7,4% από τις πραγματικές τους αμοιβές λόγω ακραίας ακρίβειας και υπερφορολόγησης (στοιχεία του ΟΟΣΑ). Τα είδη πρώτης ανάγκης αυξήθηκαν έως και πάνω από 50%, ενώ 1 στις 2 προσφερόμενες θέσεις εργασίας είναι για μερική και διαλείπουσα εργασία.

Η ΝΔ επέβαλε τις ατομικές συμβάσεις και την μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε παρτ-τάιμ, επέτρεψε την 10ωρη εργασία χωρίς υπερωρίες επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στα οικονομικά του μισθωτού και ανατροπές στον οικογενειακό προγραμματισμό. Και την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης, ανερυθρίαστα, διατυμπανίζει αύξηση στον εισαγωγικό μισθό στο… τέλος της τετραετίας, το μακρινό 2027, ενώ φορολογεί τον κατώτατο μισθό . Για όποιον εργάζεται με πλήρη απασχόληση… Γιατί 700.000 εργάζονται με καθεστώς μερικής εργασίας και μισής αμοιβής!

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το Κίνημα που ταυτίστηκε με τους αγώνες και τα οράματα των εργαζομένων. Και σαν Κυβέρνηση υλοποίησε τα δίκαια αιτήματα τους για αμοιβές και δικαιώματα, για την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους που πριν 42 χρόνια ήταν ανύπαρκτο στη χώρα μας.

Ήταν το ΠΑΣΟΚ αυτό που το 1982 αύξησε κατά 30% τον βασικό μισθό, που καθιέρωσε τις Συλλογικές Συμβάσεις, που διασφάλισε τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα (νόμος 1264/82).

Είναι ξανά σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που προτείνει αύξηση του βασικού μισθού και κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων από την ακραία ακρίβεια, επαναφορά των 3ετιών, ορισμό των αμοιβών μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΓΣΕΕ-Εργοδοτών, έλεγχο των ολιγοπωλίων στην αγορά και συγκράτηση των ανατιμήσεων, προσφορά 150.000 φτηνών εργατικών κατοικιών στα άστεγα νοικοκυριά

Οι εργαζόμενοι και ειδικά οι νέοι που εργάζονται κατά κόρον με μερική απασχόληση και με εποχικές συμβάσεις, ξέρουν πολύ καλά ότι η προεκλογική κοκορομαχία για τον κατώτατο μισθό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν τους αγγίζει.

Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα δώσει ηχηρή απάντηση, οι άνθρωποι του μόχθου, οι μισθωτοί, οι νέοι εργαζόμενοι οφείλουν να αποκτήσουν ξανά προοπτική και ελπίδα, να έρθουν ξανά στο προσκήνιο, δίνοντας αέρα νίκης στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό. Και αυτό το μέλλον δεν μπορεί παρά να έχει ως επίκεντρο την Εργασία και το Λαό που καθημερινά μοχθεί!

Θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων για δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, για δίκαιες αμοιβές, για την προοπτική στη νέα γενιά»

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.