Νίκος Ντόλας: «Απαραίτητη η θέσπιση του επικίνδυνου της εργασίας για τους αστυνομικούς»

Τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, κ. Νίκος Ντόλας. Κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας (Ε.Α.Λ.) και της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας (Ε.Α.Θ.). Συγκεκριμένα, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Λ., κ. Θελούρας Γιάννης, ο Ταμίας της Ε.Α.Λ. και υπεύθυνος της δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, κ. Καψάλης Απόστολος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Θ., κ. Καλώσιος Χρήστος και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Θ., κ. Καραφυλλίδης Νικόλαος.

Με κύριο αίτημα τη θέσπιση του επικίνδυνου της εργασίας των αστυνομικών, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας, τόνισαν τη σπουδαιότητα της εν λόγω θέσπισης για τους περίπου 55.000 αστυνομικούς της χώρας, οι οποίοι, βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Η συγκεκριμένη θέσπιση αποτελεί για τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία, πάγιο αίτημα, ετών. Επιπροσθέτως, κρίσιμης σημασίας ζητήματα για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν τόσο οι μεταβολές στο ειδικό μισθολόγιο που αφορούν και τους ένστολους, και οι οποίες αναμένεται να εφαρμοσθούν από την 1 Ιανουαρίου 2024, όσο και οι ελλείψεις που σημειώνονται στον εξοπλισμό, θέτοντας κατά διαστήματα εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής αστυνομίας.

Ο κ. Ντόλας με τη σειρά του διέκρινε τη θέσπιση του επικίνδυνου της εργασίας των αστυνομικών ως ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ έθεσε ερωτήματα γύρω από τις βασικές αρμοδιότητες της Αστυνομίας, και τις συνέπειες που άφησε η διετία της πανδημίας σε επίπεδο αύξησης φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης. Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων,  η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, μία εκ των οποίων λειτουργεί και στην ΓΕ.Π.Α.Δ. Ομοίως, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, λειτουργεί και τμήμα δίωξης και αντιμετώπισης φαινομένων παιδικής κακοποίησης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.