Δ. Αβρανάς: Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη!

 Σε δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Δημήτρη Αβρανά επισημαίνονται τα εξής:

«Η τραγωδία στα Τέμπη, έχει αιτία και ενόχους! Είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων για την «απελευθέρωση» των μεταφορών, για σιδηροδρομικές μεταφορές – εμπόρευμα, για λογαριασμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτήν την αντιλαϊκή κατεύθυνση, που καθορίζουν η πολιτική «απελευθέρωσης» της ΕΕ και η στρατηγική του κεφαλαίου, συμφωνούν σήμερα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25, όλα τα κόμματα του συστήματος.

Δεν θα μας σώσει ούτε μία καλύτερη ιδιωτικοποίηση, ούτε ένας δήθεν πιο αυστηρός δημόσιος έλεγχος, ούτε μία «επανακρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση»! Οσο οι μεταφορές αποτελούν εμπόρευμα και οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις λειτουργούν μέσα στην καπιταλιστική οικονομία, η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά, ουσιαστικά.

Την αιτία που οδήγησε στα Τέμπη την βρίσκει καθημερινά ο λαός μπροστά του. Την βρίσκουν χιλιάδες μαθητές που στοιβάζονται σε ακατάλληλα κτίρια στο νομό Λάρισας.  Την αιτία την βρίσκουν εκατοντάδες σεισμόπληκτοι που μένουν σε κοντέινερ, δύο χρόνια μετά τον σεισμό της 3ης Μάρτη του 2021. Την βρίσκουν χιλιάδες άνθρωποι που τρέμει το φυλλοκάρδι τους μήπως και αρρωστήσουν, αφού τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Τη βρίσκουν εκατοντάδες εργάτες που δεν έχουν ουσιαστικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τελικά αυτό που συνέβη στα Τέμπη, συμβαίνει στη ζωή όλων μας, στην καθημερινότητά μας. Ενα σύστημα, ένα κράτος, μια πολιτική, που για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, εγκληματεί διαρκώς ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό. Αλλοτε θυσιάζοντας τους όρους επιβίωσής μας και το εισόδημα, τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας, άλλοτε θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια μας τη ζωή, όπως συνέβη σε δεκάδες περιπτώσεις.

Η τραγωδία στα Τέμπη, ανέδειξε όμως και ένα μικρό κομμάτι, από αυτό που φοβούνται όλοι όσοι προβάλλονται ως «πανίσχυροι»: Την τεράστια δύναμη που έχει τελικά ο λαός μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Και αυτό το σύνθημα αποδείχθηκε ξανά απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας!

Ανέδειξε και την ορμή, την εφευρετικότητα, τη δύναμη της θέλησης, δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων και κυρίως νέων, σε όλη την Ελλάδα που βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν δικαίωση για τους νεκρούς τους, για να κάνουν πράξη και δική τους υπόθεση το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», αλλά και για να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν για όλα εκείνα που αργά και βασανιστικά γέμιζαν το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης εδώ και τόσα χρόνια.

Το «Ποτέ ξανά» που βροντοφώναξε ο λαός και η νεολαία της Λάρισας, με τη συμμετοχή στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με τα νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αυτές είχαν, στην κάλπη έχει ένα ψηφοδέλτιο: Το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο της περηφάνιας και της ανυπακοής. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ο λαός μας και ειδικά η νέα γενιά έχει φέτος μια μεγάλη ευκαιρία. Αυτήν τη φορά, μετά τις εκλογές να μετρηθούν αυτοί και να βγουν λιγότεροι! Να μετρηθούμε εμείς και να βγούμε περισσότεροι. Γιατί είναι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.