Παρέμβαση Ε. Λιακούλη για Αγιά: «Ολοκληρωτική καταστροφή στα κεράσια της Αγιάς, απαιτείται ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την περιοχή»

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη, για τις καταστροφές των κερασιών της Αγιάς, εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων που έπληξαν ολοκληρωτικά  την περιοχή

Ειδικότερα, η Λαρισαία Βουλευτής επισκέφθηκε χωράφια της Αγιάς και διαπίστωσε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις, κατέστρεψαν τα κεράσια τα οποία πλέον είναι ακατάλληλα για κατανάλωση και οι αγρότες δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία της συγκομιδής, με αποτέλεσμα να αναλάβει πρωτοβουλία δημόσιας παρέμβασης και έγγραφης ενημέρωσης για το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο τονίζει τα εξής :

« Δυστυχώς μέσα στα  τρία τελευταία χρόνια η περιοχή της Αγιάς έχει αφανιστεί από τις θεομηνίες και τις ολοσχερείς καταστροφές των προϊόντων της . Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση και πλέον δεν διατηρούν καμία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς τα χρέη τους είναι υπέρογκα και τα έσοδά τους μηδαμινά. Είδα από κοντά τη νέα καταστροφή που έπαθαν στα κεράσια τους από τις βροχοπτώσεις που «έσκισαν» τον καρπό και κατέστησαν αυτόν άχρηστο. Δεν υπάρχει καμία προοπτική στον τόπο, αν δεν δοθεί άμεσα ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανάκαμψης του πρωτογενούς τομέα της περιοχής . Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και ενημερώνω εγγράφως το αρμόδιο υπουργείο που οφείλει να ελέγξει άμεσα και να αποτιμήσει τις καταστροφές, να υπάρξει ειδικός σχεδιασμός από τις αρμόδιες υπηρεσίες του και αμέσως μετά να γίνει αντικείμενο ειδικής διαχείρισης το θέμα με πρωτοβουλία δημιουργίας ειδικού προγράμματος ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της περιοχής. Η Αγιά είναι ευλογημένος τόπος , με δυνατούς παραγωγούς και αξίζει καλύτερης μεταχείρισης. Ο αγροτικός κόσμος είναι τώρα σε απόγνωση από τις επιπτώσεις της καταστροφής , που ήρθε να αθροιστεί στα διαδοχικά πλήγματα που έχει δεχθεί, πρωτίστως εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, που εκτόξευσαν το κόστος παραγωγής και αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι », υπογραμμίζει η Ε. Λιακούλη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.