Θωμάς Παπαλιάγκας από Τσαριτσάνη: «Να συγκρουστούμε με οτιδήποτε κρατά το νομό και τη χώρα δεμένα στο παρελθόν»

Με επίσκεψη στον Άζωρο, την Τσαπουρνιά, τη Φαρμάκη και την Τσαριτσάνη συνέχισε τις περιοδείες του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Παπαλιάγκας.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης απευθύνθηκε στους κατοίκους της Τσαπουρνιάς, χωριό καταγωγής του, ο Θωμάς Παπαλιάγκας, ευχαριστώντας τους για την υποδοχή αλλά και για την αγάπη τους.

«Υπάρχουν στιγμές που τα συναισθήματα ξεπερνούν τις πολιτικές στοχεύσεις ή αναγκαιότητες. Δεν μπορώ να λειτουργήσω σαν πολιτικός ή υποψήφιος βουλευτής εδώ, ανάμεσά σας, καθώς κυριαρχούν οι αναμνήσεις άλλων χρόνων και τα πρόσωπα αυτών που τις συνοδεύουν» τόνισε στους κατοίκους του χωριού.

Από την Τσαριτσάνη, όπου και μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων ο κ. Παπαλιάγκας αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, την πορεία προς τις εκλογές και τις σκέψεις του για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.

«Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτά που κρατάν το νομό και τη χώρα δεμένα στο παρελθόν, πρέπει να συγκρουστούμε μαζί τους και να τα αφήσουμε πίσω. Αυτό είναι και το νόημα του “προσπερνάμε” που επέλεξα σαν κεντρικό σύνθημα. Νοοτροπίες, αγκυλώσεις, παλαιοκομματικές συμπεριφορές, ψευτο-παραγοντισμοί, αναποτελεσματικότητα, συνδιαλλαγή, πολιτικές μετριότητες και εγωπάθειες, ανήκουν σε άλλη εποχή και αποτελούν σημάδια και αποδείξεις παρακμής και αδυναμίας.

Δεν θέλουμε και δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά.  Για εμάς η πολιτική είναι πρώτα απ’ όλα διάθεση κοινωνικής προσφοράς και διεκδίκηση λύσεων για τη χώρα, το νομό , την περιοχή μας. Είναι καθημερινός αγώνας για τους θεσμούς και τη δημοκρατία, για την κοινωνία και τον άνθρωπο », τόνισε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

« Η πολιτική γίνεται με πράξεις. Με μετρήσιμα αποτελέσματα. Καλές δε λέω, οι επερωτήσεις. Καλές, δε λέω οι συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη. Αποτέλεσμα;

Υπάρχει;

Υπάρχει έστω και ένα μεγάλο θέμα που να προχώρησε στο νομό αυτά τα χρόνια; Δε θα βρείτε.

Και πόσο δύσκολο δηλαδή θα ήταν; Σχεδίασαν ποτέ σοβαρά; Προγραμμάτισαν για το μέλλον; Είμαστε τρίτοι από το τέλος σε απορροφητικότητα αναπτυξιακών κονδυλίων και πρώτοι στις υποσχέσεις , στα «θα» και τις ανέξοδες επερωτήσεις» , σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι δύσκολο να διεκδικήσουμε την οργάνωση της παραγωγής; Να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε,  σπαστήρια, συσκευαστήρια, εκκοκκιστήρια… με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα βοηθήσουν τη μεταποίηση; 10 τυποποιητήρια στο νομό αγροτικών προϊόντων για να πάρουν υπεραξία τα προϊόντα μας. Για να ενισχυθεί ουσιαστικά η παραγωγή και οι παραγωγοί. Για να ξεφύγεις από τις λογικές των επιδομάτων και των επιδοτήσεων. Για να παράξεις πλούτο στον τόπο σου…

Για αυτό πρέπει στις 21 Μαΐου να αλλάξουμε σελίδα. Και στην κεντρική πολιτική σκηνή με την ισχυρή ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού μας.

Για να προσπεράσουμε το χθες και να σχεδιάσουμε το αύριο με άλλες λογικές, με αποτελεσματικότητα και συλλογικότητα » κατέληξε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.