Στη Θεραπευτική Κοινότητα «Έξοδος» του ΚΕΘΕΑ ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παν. Νταής

 «Οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ στόχευσαν στην αποδυνάμωση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και προκάλεσαν τη συνολική αντίδραση τόσο των εργαζομένων, όσο και των μελών» αυτό δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτης Νταής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Θεραπευτική Κοινότητα Έξοδος του ΚΕΘΕΑ στη Λάρισα όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο.

Ο κ. Νταής μετά την ενημέρωση του τόνισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. που με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο στην ουσία «κατήργησε» το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για την πρόληψη ή την απεξάρτηση, αλλά μόνο να διορίσει τους ημέτερους. Ένας οργανισμός με μεγάλη ιστορία όσον αφορά το επιστημονικό του έργο και το θεραπευτικό του μοντέλο είναι πλέον σε στασιμότητα με μια δοτή διοίκηση που μεγεθύνει τα προβλήματα. Με συνέπεια να μην λειτουργεί κανένα συλλογικό όργανο σχεδιασμού πολιτικής. όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νταής αναφέρθηκε ακόμα στην υποστελέχωση του Κέντρου, αφού οι λίγες προσλήψεις που έγιναν το 2022 , αφορούν αποφάσεις που είχαν ληφθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018. 

Σημείωσε δε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν και παραμένει θέμα πρώτης προτεραιότητας η απεξάρτηση και η πρόληψη και δήλωσε ότι με την επικείμενη πολιτική αλλαγή στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα καταργηθεί άμεσα ο νόμος με τον οποίο έγινε η γραφειοκρατική μετάλλαξη του ΚΕΘΕΑ. 

Τέλος τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν άμεσα προσλήψεις με σταθερές θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση του οργανισμού.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.