“Πάντρεψαν” την φέτα με το κρασί στην Ελασσόνα

 Ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο προϊόν δημιούργησαν δύο νέοι από την Ελασσόνα, όπου οι οικογένειες τους δραστηριοποιούνται στην παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων. Πρόκειται για μια συνεργασία του οινοποιείου Ελασσόνας Γ. Λόλας- Γ. Φτίκας με το τυροκομείο Γιώτσας. 

Η ιδέα γεννήθηκε από την Δέσποινα Λόλα και τον Χαράλαμπο Γιώτσα. Η μακροχρόνια φιλία τους έφερε αυτή τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο και πρωτοποριακό προϊόν. Η φέτα με οινολάσπες που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό ήταν η μεγάλη έκπληξη και προκάλεσε ελκυστικές γεύσεις σε μικρούς και μεγάλους. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χαράλαμπος Γιώτσας, τεχνολόγος τροφίμων και ο ιδιοκτήτης του Οινοποιείου, Γιώργος Λόλας, όπου έγινε η παρασκευή του καινοτόμου προϊόντος, τόνισαν ότι “η φέτα μετά την τρίμηνη ωρίμανση της τοποθετήθηκε στις οινολάσπες, αποκτώντας το χρώμα και τα αρώματα του κρασιού“. 

Το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από βιολογικό αμπελώνα που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και η φέτα από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γιώτσα το πείραμα δείχνει ότι η φέτα με το κρασί δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό προϊόν που ανοίγει νέους ορίζοντες στην παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων με ωραία γεύση και μεγάλη αντοχή.

Πηγή: ertnews.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.