Παρουσιάστηκε στην Ελασσόνα η ποιητική της συλλογή της Αριστέας Διβανή «Κατάθεση ανθρώπινων συναισθημάτων»

 Οι Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και η δημοσιογράφος-συγγραφέας, Αριστέα Κωνσταντία Διβανή, παρουσίασαν στην Ελασσόνα το απόγευμα της Πέμπτη, , στην Αίθουσα Προβολών Τοπικού Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας, την ποιητική της συλλογή «Κατάθεση ανθρώπινων συναισθημάτων».

Απόκρυφες σκέψεις, δυνατά συναισθήματα, απλοί καθημερινοί προβληματισμοί. Αυτή είναι η ποιητική συλλογή «Κατάθεση ανθρωπίνων συναισθημάτων» της Αριστέας– Κωνσταντίας Διβάνη.

 Άλλοτε με χιούμορ και πολλές φορές με δάκρυα στα μάτια κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα σε δυσάρεστα γεγονότα και μεγάλες ή μικρές χαρές της ζωής, βρίσκοντας καταφύγιο αλλά κυρίως διέξοδο στην ποιητική έμπνευση. 

Όπως ανέφερε η ίδια, «η σχέση της με την ποίηση ξεκίνησε μετά το θάνατο του πατέρα της και την απογοήτευση που εισέπραξε από κοντινούς της ανθρώπους. 

Όταν έπιασα το μολύβι και το χαρτί και κατέθεσα τις πρώτες σκέψεις συνέβη κάτι σπουδαίο! Αντί να βγάζω θυμό απογοήτευση, μίσος για ανθρώπους, για καταστάσεις και συμπεριφορές, βγήκε με μια γλυκύτητα, με ένα παράπονο μεν και αυτός ο πόνος της καρδιάς, και του κόμπου στο λαιμό έφυγε ξαφνικά.

Οι λέξεις που επέλεξα θεωρώ ότι δεν είναι εκείνες που θα ήθελα να τους πω, διότι είμαι από τους ανθρώπους που ότι σκέφτομαι το λέω δεν το αφήνω να καίει την ψυχή μου είτε είναι για καλό είτε για κακό, επομένως για τους δικούς μου δεν θα αποτελούσε έκπληξη. Η έκπληξη κυρίως έρχεται σε εκείνους που δεν με γνωρίζουν…».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης.

Για το βιβλίο και για τη συγγραφέα μίλησαν η κ. Ελένη Μπλιούμη, εκπαιδευτικός-λογοτέχνης και η κ. Χρύσα Πιτένη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια-Αναπτυξιακή, σχολική ψυχολόγος, πτυχιούχος ΑΠΘ, με Ειδίκευση στην Ιατρική Ψυχολογία, Συνεδρίες παιδιών, εφήβων, ενηλίκων.

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο  πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ Λευτέρης Φουρκιώτης και η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ.

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.