Κέλλας από Δήμο Τεμπών: Δίκαιο το αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών, πρέπει να γίνει πράξη

 «Το αίτημα για ενίσχυση de minimis στα αμύγδαλα του νομού μας, είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη. Έχω έρθει πολλές φορές στα χωριά σας, ξέρω τις αγωνίες σας και υπόσχομαι, ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να μην αδικηθείτε», επεσήμανε ο βουλευτής ΝΔ Ν.Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το Συκούριο, την Όσσα, το Καλοχώρι, την Ελάτεια, και το Πουρνάρι του Δήμου Τεμπών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, με αυτόν τρόπο, τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών, καθώς το αμύγδαλο, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

Οι κάτοικοι των Τεμπών και δια στόματος του Δημάρχου Γιώργου Μανώλη, αναγνώρισαν στον Χρήστο Κέλλα, το συνεχές ενδιαφέρον για την προώθηση και επίλυση ζητημάτων που τους απασχολούν, μέσα από τις καίριες παρεμβάσεις του στο Υπ. ΑΑΤ.

Ο Χρήστος Κέλλας, από την πλευρά του, επεσήμανε πως “ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και την επόμενη τετραετία”, ενώ ανέλυσε το πρόγραμμα της ΝΔ για μια παραγωγική Ελλάδα, “που περιλαμβάνει την αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027,την οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά και την εμπορία αγροτικών προϊόντων (τυποποιημένων) δια μέσω αγροτικών συλλογικών σχημάτων από το 18% στο 27% το 2027”.

“Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης”, τόνισε, “είναι οι δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους με την επικαιροποίηση κανονισμού ΕΛΓΑ, η επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο στους αγρότες και για το 2023, τα νέα αρδευτικά έργα που θα ποτίζουν περισσότερα από 1,3 εκ. στρέμματα και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 παραγωγούς σε όλη την επικράτεια, αλλά και η αύξηση γεωργικών εκτάσεων για παραγωγή βιολογικών προϊόντων από το 9,1% στο 16,4% το 2027”.

Ειδική αναφορά, έκανε στα τα γενναία φορολογικά κίνητρα για τα μέλη Συνεταιρισμών ή Ομάδων Παραγωγών, όπως η μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50%, η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 10% και η επαναφορά στο 55% από το 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, για τα φυσικά πρόσωπα, σε μόνιμη βάση.

«Ο πρωτογενής τομέας βίωσε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Για να επενδύσουμε στο αύριο, στο μέλλον των παιδιών μας. Με σιγουριά, σταθερά και μπροστά, θα καταφέρουμε πολλά. Με εμπιστεύεστε και το χρέος μου είναι μεγάλο», δήλωσε ο Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, που αποτελεί σταθερό σύμμαχο των αγροτών. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.