Κοσμοσυρροή στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Συκέας! (φωτ.)

 Εκατοντάδες πιστοί και προσκυνητές βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας Ελασσόνας το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο ιστορικό μοναστήρι της Επαρχίας Ελασσόνας.

Αρχικά στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Συκέα Ελασσόνας τελέσθηκε η τελευταία εναρκτήριος Πασχαλινή Ακολουθία, η Ακολουθία της Ενάτης. Λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα, σχηματίστηκε πομπή και πεζή σε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων ο κόσμος και οι κληρικοί συνόδευσαν την Εικόνα της Αναλήψεως του Σωτήρος, με την τιμητική συνοδεία παραδοσιακών ιππέων, έως το μοναστήρι της Συκέας. Μετά από περίπου μισή ώρα, η Ιερά Εικόνα έφθασε στην Ι. Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, εκεί όπου την υποδέχθηκαν ο σεβασμ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο «οικοδεσπότης» σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και εκατοντάδες πιστοί. 

Ακολούθησε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός στο καθολικό της Μονής και Αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο της, προεξάχοντος του σεβασμ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, συγχοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτων ενω συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών. Τους ύμνους του Αρχιερατικού Εσπερινού απέδωσε μελωδικότατα η χορωδία «Θεσσαλοί μελωδοί».

Και φέτος, παρατηρήθηκε μεγάλη κοσμοσυρροή στον εορτασμό στο ιστορικό μοναστήρι της Συκέας Ελασσόνας, από επισκέπτες, πιστούς και προσκυνητές από όλες τις γωνιές της Επαρχίας Ελασσόνας, του Νομού Λάρισας αλλά και από γειτονικούς Νομούς.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: ο βουλευτής Γιάννης Καριπίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων Στέλιος Δημότσιος, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Καρανίκας, Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, Γιάννης Δραγατσίκης και Κωνσταντίνος Δήμκος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ Θανάσης Γεροφωκάς, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ ,δημοτικοί σύμβουλοι, και φορείς της περιοχής.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.