Ε. Λιακούλη από τον Τύρναβο: «Στα δύσκολα μείναμε μαζί, συνεχίζουμε μαζί»

 Με εντυπωσιακή συμμετοχή των κατοίκων, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η προεκλογική ομιλία στον Τύρναβο της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτού Λάρισας,  Ευαγγελίας Λιακούλη.

Με την ολόθερμη ανταπόκριση των πολιτών, η Λαρισαία Βουλευτής και εκ νέου υποψήφια προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση αφενός μεν του κοινοβουλευτικού έργου της στη Βουλή κατά τη διάρκεια της 1ης θητείας της, αφετέρου των προγραμματικών αξόνων του ΠΑΣΟΚ, εστιάζοντας ιδίως στα θέματα τοπικής προτεραιότητας ειδικά για το Δήμο Τυρνάβου και ευρύτερα για το Νομό Λάρισας.

Η Ευαγγελία Λιακούλη έδωσε έμφαση στα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα, με δέσμη ρεαλιστικών και άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Υπενθύμισε τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της στο Κοινοβούλιο για τις φυσικές καταστροφές, τον ΕΛΓΑ, την ακαρπία, τα αδιάθετα προϊόντα, το υδατικό πρόβλημα, την έλλειψη εξωστρέφειας και στήριξης των προϊόντων, τις ενισχύσεις, την ενεργειακή κρίση, το κόστος παραγωγής, τη νέα ΚΑΠ. Ξεχωριστές υπήρξαν οι αναφορές στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου,  όπως και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό των Παραγωγών Αργυροπουλίου, τους οποίους επισκέφθηκε πρόσφατα, τονίζοντας την αξία του συνεταιριστικού κινήματος, για την οικονομική και διαπραγματευτική ενίσχυση των παραγωγών, μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη.

Επιπλέον, εστίασε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για να έρθει στην 1η γραμμή του κοινοβουλευτικού ενδιαφέροντος το χρονίζον υδατικό πρόβλημα, καθώς και στον πρόσφατο αγώνα στη Βουλή ενάντια στο Νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη που άνοιξε την “κερκόπορτα” για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Υπογράμμισε τη μάχη της, μέχρι το τελευταίο λεπτό, για να δοθεί λύση δικαίωσης για τους πρώην εργαζομένους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Λάρισα”.

Η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και υπ. Βουλευτής Λάρισας στηλίτευσε την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας στο Νομό, περιγράφοντας τις ανάγκες του τοπικού Κέντρου Υγείας, ενώ ανέλυσε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση του Ε.Σ.Υ.

Περαιτέρω, χαρακτήρισε “ντροπή”, δύο χρόνια μετά τον σεισμό, δεκάδες οικογένειες να διαβιούν ακόμη σε κοντέινερ στο Δαμάσι, χωρίς τίποτε να προχωρά αποφασιστικά.Ειδικά  αναφέρθηκε στην έλλειψη κάθε προοπτικής στην περιοχή, στα απανωτά χτυπήματα που δέχεται το Δαμάσι στην παραγωγή από φυσικά φαινόμενα καθώς και για το ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανασυγκρότηση της περιοχής που ζήτησε ήδη η ίδια και το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενώ δεσμεύτηκε να επαναφέρει και διεκδικήσει στη Βουλή, το Ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής του Δαμασίου για την ανοικοδόμησή του, την στήριξη των παραγωγών και κίνητρα σε νέους παραγωγούς της περιοχής.

Ανέλυσε, επίσης, τις δύο σημαντικές διεκδικήσεις της για τον Τόπο. Κατ’ αρχάς, τη δημιουργία μιας πιλοτικής δομής δωρεάν στήριξης, εκπαίδευσης και πληροφόρησης του αγροτικού κόσμου για τις τεχνολογικές εξελίξεις, τα νέα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, αξιοποιώντας απόλυτα και την ανάπτυξη της Αβερώφειου Σχολής. Επιπλέον, τη διεκδίκηση μιας πρότυπης δομής υποστήριξης των νέων που αναζητούν εργασία, με διασύνδεση εργοδοτών – εργαζομένων, αναλυτικό μητρώο, ειδικό μητρώο ατόμων με αναπηρία, εξειδίκευση ειδικών δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών, σύνδεση της δομής με ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, σύνδεση με εξειδίκευση και ειδική κατάρτιση μέσω σεμιναρίων, καθώς και ένταξη στη δια βίου κατάρτιση.

«Ραντεβού να γιορτάσουμε όλοι μαζί το βράδυ της 21ης Μαΐου, που φέτος δεν θα είναι γιορτή μόνο για τον Κωνσταντίνο και την Ελένη, αλλά γιορτή για κάθε δημοκράτη, γιορτή για κάθε προοδευτικό πολίτη, γιορτή αξιοπρέπειας, αξιοκρατίας και προοπτικής για τον Τόπο μας και τους Ανθρώπους μας», δήλωσε η Ε. Λιακούλη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.