Εαρινή συναυλία από τον “musicArte” και τη “Μελωδία

O Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArte και το Εργαστήρι Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. στην ετήσια εαρινή συναυλία των μουσικών εργαστηρίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας και την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, παιδείας και δια βίου μάθησης. 

 Μικροί και μεγάλοι μαθητές από τα εργαστήρια κλασικής και μοντέρνας κιθάρας, λαούτου, ακορντεόν, κλασικού και παραδοσιακού βιολιού, σαντουριού, μπουζουκιού, κρουστών, παραδοσιακού κλαρίνου και φλογέρας θα παρουσιάσουν σολιστικά και σε μικρά μουσικά σχήματα, γνωστά επιλεγμένα κομμάτια της κλασικής, παραδοσιακής, λαϊκής και μοντέρνας μουσικής.

 Αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας του Εργαστηρίου και του Μουσικού Συλλόγου θα είναι η εμφάνιση επι σκηνής με κοινό πρόγραμμα της 15μελους ορχήστρας λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία» και των χορωδιακών συνόλων musicArte (νεανική και μικτή χορωδία) με ενενήντα (90) χορωδούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη.   

 Η συναυλία αποτελεί συνέχεια των εξαιρετικά επιτυχημένων εκδηλώσεων «Μουσικός Μάης 2023», που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9 Μαΐου με τους μαθητές πιάνου όλων των επιπέδων και την Κυριακή 14 Μαϊου με αφορμή την παγκόσμια γιορτή της μητέρας που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης και συμμετείχαν τα τμήματα babymusicArte, μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείου καθώς και το προκαταρκτικό τμήμα της παιδικής χορωδίας “musicArte”. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.