Θωμάς Παπαλιάγκας από Δ.Ε.Υ.Α.Λ. «Το νερό είναι Δημόσιο Αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα»

 «Για το ΠΑΣΟΚ  νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Θωμάς Παπαλιάγκας, μιλώντας με τους εργαζόμενους κατά την επίσκεψή του στη Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας.

 «Βρεθήκαμε σήμερα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, το έργο της οποίας για την πόλη και το Δήμο γενικότερα είναι πραγματικά σημαντικό.

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με την διοίκηση της Επιχείρησης, τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές και τους ευχαριστώ πραγματικά για την θερμή υποδοχή τους.

Μιλήσαμε για τα προβλήματα των Επιχειρήσεων Ύδρευσης και  την προοπτική τους, ιδιαίτερα μετά την νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης , που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και φυσικά για το μεγάλο θέμα του νερού, ενός πολύτιμου αγαθού, που δυστυχώς η Κυβέρνηση το αντιμετωπίζει σαν ένα εμπορικό προϊόν.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα για μία φορά ακόμα να τονίσω :

Οι Κυβερνητικές παρεμβάσεις οδηγούν στον τελικό στόχο που είναι η αλλαγή για το ποιος αποφασίζει την τιμολόγηση του τόσο πολύτιμου αγαθού, του νερού, με κίνδυνο να δούμε αδικαιολόγητες αυξήσεις στο κόστος του. Πολλά και κρίσιμα είναι τα ερωτήματα από τις επιλογές της κυβέρνησης κι ανάμεσά τους η εύλογη απορία γιατί δεν ενισχύονται οργανωτικά και διοικητικά οι Δ.Ε.Υ.Α. που είναι κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με ανταποδοτικότητα.

Εξέφρασα την  αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού που επιχειρείται μέσω της Ρ.Α.Α.Ε.Υ και των ΣΔΙΤ.

Για το ΠΑΣΟΚ  νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα μας και μέσω της οποίας επιχειρείται  να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. και του Συντάγματος που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίηση του.

Το νερό είναι Δημόσιο Αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.