Πέθανε στα 83 της η διάσημη τραγουδίστρια Τίνα Τάρνερ

 Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε η «βασίλισσα του rock 'n' roll» Tina Turner (Τίνα Τάρνερ). Η διάσημη τραγουδίστρια εξέπνευσε στο σπίτι της στη Ζυρίχη της Ελβετίας μετά από «μάχη» με μακροχρόνια ασθένεια. Η κηδεία της θα γίνει σε στενό κύκλο, σύμφωνα με τη Mirror, με φίλους και συγγενείς.

Η αποκαλούμενη «γιαγιά της ροκ» άφησε την τελευταία της πνοή στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο σπίτι της, στην πόλη Κούσναχτ, κοντά στη Ζυρίχη.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπός της, ο οποίος ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως «έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε για την υγεία της». 

«Η Τίνα Τάρνερ, η "βασίλισσα του Rock'n Roll" έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έδινε μάχη για την υγεία της εδώ και χρόνια. Πέθανε στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Tina Turner - The Best (Official Music Video)

Η γεννημένη στις ΗΠΑ σταρ ήταν μια από τις πιο αγαπημένες ροκ τραγουδίστριες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τραγούδια της αγαπήθηκαν επί δεκαετίες.

Έγινε γνωστή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος « Ike & Turner Revue», όμως στη συνέχεια ακολούθησε σόλο πορεία.

Στην πολυετή καριέρα της ηχογράφησε σπουδαίες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «What’s Love Got to Do with It» και «(Simply) The Best», τα άλμπουμ της πούλησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ βραβεύτηκε με 12 Grammy. Απέκτησε το προσωπικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ και το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στο Rock & Roll Hall of Fame.

Τα δύσκολα χρόνια

Η Τίνα Τάρνερ γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1939 στην αγροτική κοινότητα Νάτμπους του Τενεσί των ΗΠΑ. Το πραγματικό της όνομα ήταν Άννα Μέι Μπούλοκ.

Ο πατέρας της ήταν επιστάτης σε φάρμα και η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η μετέπειτα σταρ της ροκ ήταν μόλις 11 ετών.

Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν την ανακάλυψε ο Άικ Τέρνερ και της άλλαξε το όνομα σε Τίνα Τέρνερ, προτού ακόμη παντρευτούν στην Τιχουάνα του Μεξικού. Χώρισε το 1976 αφού – όπως αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της – έπεσε θύμα συζυγικής βίας. Πήρε τελικά διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

Το 1986, στην αυτοβιογραφία της "Tina Turner" που εξέδωσε, ένα βιβλίο που έγινε μπεστ-σέλερ, αποκάλυψε τη βία που υπέστη κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον 'Αικ Τέρνερ.

Το 1985 γνώρισε τον Έρβιν Μπαχ, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό επί 27 χρόνια, προτού ενωθούν με τα δεσμά του γάμου το 2013.

Το 2017 η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού και το 2018 ο πρωτότοκος γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του, σε ηλικία 59 ετών.

Λευκός Οίκος: «Πολύ μεγάλη απώλεια»

Η Τίνα Τέρνερ ήταν ένα «ίνδαλμα» και ο θάνατός της είναι μια «πολύ μεγάλη απώλεια», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Μαθαίνοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο την είδηση του θανάτου της 83χρονης τραγουδίστριας, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι και η ίδια είναι «πολύ μεγάλη θαυμάστριά της», προσθέτοντας «οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά της και τους φίλους της».

O θάνατός της είναι «απίστευτα λυπηρή είδηση» και «πολύ μεγάλη απώλεια» για τις κοινότητες που την αγάπησαν και τη μουσική βιομηχανία, τόνισε η Καρίν Ζαν-Πιερ.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.