Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα ο Νίκος Ευαγγέλου

 Σε δελτίο τύπου του πρώην δημάρχου Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης "Αλλάζουμε" Νίκου Ευαγγέλου, αναφέρονται τα εξής: "Τις προηγούμενες ημέρες παραβρέθηκα ως αντιπρόεδρος της  επιτροπής στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αναπτύχθηκαν οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ.

Το «Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021-2027» («ΕΣΠΑ  2021-2027») αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τις νέες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις νέες αναπτυξιακές κατευθύνσεις της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Προτεραιότητες που περνούν ως υλοποίηση από τους δήμους της χώρας.

 Το νέο ΕΣΠΑ σε απτές γραμμές περιλαμβάνει:

· «πιο έξυπνη» Ελλάδα - 20% των πόρων

· «πιο πράσινη» Ελλάδα - 27% των πόρων

· «πιο διασυνδεδεμένη» Ελλάδα - 8% των πόρων

· «πιο κοινωνική» Ελλάδα - 30% των πόρων

· Ελλάδα πιο κοντά στους πολίτες της - 6% των πόρων

· για τη Δίκαιη Μετάβαση των περιοχών μετά την απολιγνιτοποίηση - 7% των πόρων.

 Άρα οι δήμοι τα επόμενα χρόνια έχουν να «τρέξουν» ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα με στόχους την «πράσινη» ανάπτυξη παράλληλα με  ένα σημαντικό «κοινωνικό δίχτυ», που προβλέπεται για τις ευάλωτες ομάδες. Μας περιμένει πολύ δουλειά και είμαστε έτοιμοι για αυτή την νέα πρόκληση.

 Να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μας Πάνο Μαΐστρο (πρώην διευθυντή του ΥΠΕΣ) και τον Γενικό διευθυντή ΕΕΤΑΑ α.ε (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) Γιάννη Γούπιο. 

Και οι δυο συνέβαλαν τα μέγιστα στην αναλυτική ενημέρωση του νέου προγράμματος, η υλοποίηση του εκκινεί άμεσα". 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.